Ankara
04 Nisan, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    44.63
  • EURO
    51.60
  • ALTIN
    6704.4
  • BIST
    12.936
  • BTC
    66900.176$

Sağlık Bakanı tanık olarak dinlenecek

Sağlık Bakanı tanık olarak dinlenecek
Yargıtay, kamu hekimlerinin ikinci iş yasağıyla ilgili görüşülen davayı, 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde dinleme kararı aldı

Yargıtay, kamu hekimlerinin ikinci iş yasağıyla ilgili açtığı davayı, 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde dinleme kararı aldı.

Yargıtay Heyet Başkanı Ahmet Kalkan ve üye Mehmet Türker ile üye Bertan Özerdağ'ın huzurunda görüşülen davanın dünkü celsesinde, Serbest Çalışan Hekimler Birliği'ni temsilen Avukat Güner Göktuğ, bakanları temsilen Avukat Serhan Çınar, Sağlık ve Maliye Bakanlıklarını temsilen Avukat Fatma Memiş ve TIP-İŞ’i temsilen avukat Tahir Seroydaş hazır bulundu.

Avukat Tahir Seroydaş, ilk etapta tanık dinletmeyeceklerine dair karar aldıklarını ancak konuyu baştan değerlendirdiklerini ve tarafların tanık dinletmeye karar verdiklerini belirtti.

Seroydaş, tanık hazır edebilmek için davanın ertelenmesini talep etti.

Ahmet Kalkan, tarafların tanık çağırma niyetinde olduklarına vurgu yaparak, çağıracakları tanıkları belirleyebilmelerine olanak sağlamak amacıyla davayı 30 Kasım ile 1 Aralık tarihine erteledi.

Davayla ilgili KIBRIS'a bilgi veren Avukat Tahir Seroydaş, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli’nin tanık olarak dinleneceğini söyledi.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği davada, Sağlık Bakanı'nın kamuda çalışıp da ilaveten özel kliniklerde de çalışan bazı hekimler aleyhine disiplin işlemi başlatması hususunda mahkemeden emir talep ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!