Mısır'da, aralarında eski cumhurbaşkanı adayları ve Sayıştay Başkanının da bulunduğu muhalifler, mart ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmaması ve muhalif cephe kurulması çağrısı yaptı.
Eski cumhurbaşkanlığı adaylarından AbdulmunimEbu'lFutuh, Muhammed Enver Sedat, "Cumhurbaşkanlığı Ekibi Girişimi" Başkanı IsamHacci, eski Sayıştay Başkanı HişamCinina ile akademisyen Hazım Hüsni seçimlerin boykot edilmesiyle ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Seçimlerin meşruiyetini kaybettiğinin ilan edilmesi ve yapılmaması, Yüksek Seçim Komisyonunun çalışmalarının durdurulması ve ilerleyen dönemde atılacak adımları belirleyecek muhalif bir cephe kurulması" çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, Mısır makamları, "Korku havası oluşturulması, medyanın Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yandaşlığını yapması ve adaylara programlarını açıklamaları için yeterli zaman tanınmaması" şeklindeki uygulamalardan dolayı, seçimlere yönelik müdahale ile suçlandı.
Mısır yönetiminden konuyla ilgili açıklama yapılmadı.
Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu mart ayında yapılacak. Reel politik ve ülkenin içinde bulunduğu şartlara dikkati çeken gözlemciler, Sisi’nin kazanmasına kesin gözüyle baklılıyor.
MISIR'DA MUHALİFLER SEÇİM YAPILMAMASI ÇAĞRISI YAPTI
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Hristodulidis'ten Erhürman'a: "Kıbrıs Cumhuriyeti" uluslararası anlaşmalar imzalamayı sürdürecek
- Erhan Arıklı, F-16'ların havalanmasıyla ilgili konuştu: Sessiz kalacak değiliz
- Ayhan Sarıçiçek: Casinoların ekonomik hacmi 1.5 milyar dolar
- Erhürman “Sorunları kavgayla büyütmek için değil, sorunlara diyalogla çözüm üretmek için buradayım”
- Altın fiyatları düşmeye devam ediyor
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.