Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Politis gazetesine verdiği demeçte vurguladıklarına tamamen katıldığını belirterek, “ Crans-Montana’dan sonra Kıbrıs’ta iki devletli bir zemin iyice pekişmiştir” dedi.
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, yazılı açıklamasında, Rumların federasyon anlayışlarını hem Annan Planı’nda hem de Crans-Montana’da reddettiklerini kaydederek, “Kaldığı yerden devam etmek mümkün değildir. Yeni fikirler, yeni yol haritası şarttır. Rumlar Kıbrıs’ı bir Helen adası yapmak istiyorlar. Tıpkı 12 adalar gibi, tıpkı Girit adası gibi istiyorlar” ifadelerini kullandı.
Töre, KKTC’nin kurulalı 35 yıl olduğuna dikkat çekerek, Cumhuriyet’i yaşatmanın şehitlere ve gelecek nesillere karşı bir borç olduğunu ifade etti.
“ Rum-Yunan Megali ideasını bilmezsek ulusal davamızda yanılgıya düşeriz” diyen Töre, Kıbrıs’ı 13. ada olarak Yunanistan’a bırakmayacaklarını, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’in en stratejik vazgeçilmez olduğunu belirtti.
Meclis başkan yardımcısı Töre’den Çavuşoğlu’na destek
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Özgür Özel, Yeni Parti'nin kuruluşunu duyurdu: Yeni Parti'yi kuran milletimizdir
- YDP: UBP ortak aday düşüncesini berhava etti; kendimizi artık serbest sayıyoruz
- ChatGPT'nin tavsiyesiyle tedavi olmayan kişi, hastalığı ağırlaştığı için OpenAI'a dava açtı
- Google üç yeni yapay zeka modelini erişime açtı
- Sıcak hava etkisini sürdürüyor, termometreler 43 dereceyi görecek
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.