Kıbrıs’ın kültürel mirasının kurtarılması ve kaydedilmesi amacıyla 1985 yılında kurulan komitenin hazırladığı arşivin Yunan Meclisi’ne sunulduğu belirtildi.
Haravgi gazetesi, 1985-2003 yıllarını kapsayan arşivin “istila ve işgal” olarak nitelendirdikleri Türk Barış Harekatı’nın sonuçlarını içerdiğini yazdı.
Habere göre arşiv içerisinde, el ve daktiloda yazılmış belgelerin, fotoğrafların, afişlerin yanı sıra Yunan Meclisi’nin katkılarıyla birçok dile çevrilmiş Kıbrıs’ın kültürel anıtlarıyla ilgili dikkat çekici albümlerin kopyaları bulunuyor.
Gazete Yunan Meclisi’nin “söz konusu arşivin o dönemin genel görüntüsünü tamamlamak için gündeme geldiği” yönünde açıklama yaptığını da yazdı.
KIBRIS’IN KÜLTÜREL MİRAS ARŞİVİ YUNAN MECLİSİ’NE SUNULDU
Haravgi gazetesi, 1985-2003 yıllarını kapsayan arşivin “istila ve işgal” olarak nitelendirdikleri Türk Barış Harekatı’nın sonuçlarını içerdiğini yazdı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Burhanettin Duran: AB "Ortak Anlayış" belgesi vizyon eksikliğini ortaya koyuyor
- Güney'de Schengen’e üyelik Kıbrıs sorununa takılıyor
- YDP'den seçim sistemi için 6 maddelik öneri: Kasım'da genel, Aralık'ta yerel seçim yapılsın
- Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor
- Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor”
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.