Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri, Kadın ve Çocuk Hakları Komite Başkanı Keziban Öcal, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin en kısa sürede faaliyette bulunabilecek yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydetti.
“Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi”, “Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi” ve “Çocuk Hakları Sözleşmesi” gibi uluslararası hukuki metinlerin ülkede uygulanmasına imkan sağlanması gerektiğini kaydeden Öcal, bu hukuki metinlerin kabul edileceği yerin Cumhuriyet Meclisi olduğunu belirtti.
Öcal, yazılı açıklamasında, bu metinlerin Meclis’e gelmesi ve Meclis’te kabul edilmesi için paydaşlara ve siyasilere sorumluluk düştüğünü kaydetti.
Keziban Öcal, “Paydaşların doğru, yapıcı, uyarıcı ve yol gösterici her türlü açıklaması, demeci ve görüşü toplumdaki farkındalığı artırır, çalışmaların hızlandırılmasını, eylemlerin hayata geçirilmesini tetikler. Bu nedenle tüm paydaşlar görev ve sorumluluk üstlenmeli” ifadelerini kullandı.
KAMU-SEN, TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ’NİN FAALİYETE GEÇMESİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kıbrıslı Rumların yüzde 17,1 yoksulluk tehlikesi altında yaşıyor
- YDP Mesarya’da Kararını Veriyor: Mustafa Güzel Adaylığa Çok Yakın
- Rum Hükümet Sözcüsünden Holguin'e: Türkiye’nin müzakere masasına dönmesi öncelikli
- KOZANKÖY SPOR’DA YOL AYRIMI: ATASAY GÖREVİ BIRAKTI
- Yunanistan’da 106 farklı noktada Filistin’e Özgürlük mitingleri yapıldı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.