Güney Kıbrıs’ta çalışan işçiler Meclis önünde eylem yapıyor.
Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde bugüne kadar alınan kararlardan mağdur oldukları gerekçesiyle eylem yapan işçiler, sabah saatlerinde Kuğulu Park’ta toplanarak Meclis önüne yürüdü.
Eylemde, zaman zaman polisle eylemciler arasında tansiyonun yükseldiği görüldü.
Saat 11.30 civarında, Başbakan Ersan Saner, işçi temsilcilerini kabul ederek görüştü. Görüşmenin ardından işçi temsilcileri, Başbakanın kendilerinden “işyeri açık” belgesi istediğini ve işyeri açık olanların durumunu değerlendirmeyi önerdiğini bildirdi.
Ancak Başbakan Saner’in bu önerisi reddedildi.
İşçiler, Pile köyünde ve Üstler bölgesinde yasayan işçilere uygulanan prosedürün kendilerine de uygulanmasını talep ediyor.
Uygulamaya göre, Pile’de ikamet eden veya Pile’de çalışan kişiler ile BM, AB, İngiliz Üsleri, Ara Bölge, Kayıp Şahıslar ve Barış Gücü çalışanları son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri kaydı ile karantinasız olarak ülkeye giriş yapabiliyor.
GÜNEY KIBRIS’TA ÇALIŞAN İŞÇİLER MECLİS ÖNÜNDE
EYLEMCİLER BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ. BAŞBAKANIN ÇÖZÜM ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Güney Kıbrıs’ta yeni kabine göreve başladı
- KTOEÖS “Okullarda PDR ve özel eğitim ihtiyaçları görmezden geliniyor”
- GSI projesinin imza töreninde Güney Kıbrıs'ın yer almaması yankı uyandırdı
- Güç-Sen: Silo kazasına benzer bir felaketle karşı karşıya kalınmaması adına harekete geçtik
- Türkiye İletişim Başkanlığı'ndan MGK bildirisi: "Terörsüz Türkiye", güvenlik ve bölgesel gelişmeler ele alındı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.