Ankara
07 Ağustos, 2026, Cuma
  • DOLAR
    47.59
  • EURO
    55.17
  • ALTIN
    6530.4
  • BIST
    13.703
  • BTC
    64811.034$

GİRNE İNİSİYATİFİ BÖLGE OKULLARINDAKİ SORUNLAR İÇİN TOPLANTI DÜZENLEDİ

GİRNE İNİSİYATİFİ BÖLGE OKULLARINDAKİ SORUNLAR İÇİN TOPLANTI DÜZENLEDİ

 Girne İnisiyatifi, Girne bölgesindeki okulların yetersizliği yüzünden yaşanan sorunlar konusunda önce yetkililerle bir dizi görüşme yapılmasını ardından da kullanılabilecek tüm hukuki yolların kullanılmasını kararlaştırdı.

Girne İnisiyatifi, Girne bölgesinde halen okullara kaydı alınmayan çok sayıda öğrenci bulunması ve kaydı alınanların da kalabalık sınıflarda eğitim görmesi nedeniyle bölge okullarının okul aile birlikleriyle ortak toplantı yaptı.

İnsiyatiften yapılan açıklamaya göre, Girne 23 Nisan İlkokulu’nda yer alan toplantıda Girne İnisiyatifi aktivistleri, okul aile birlikleri temsilcileri ve öğretmenler, yaşanan sıkıntıları görüşerek çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerde bulundu. 

Toplantıda, önce yetkililerle bir dizi görüşmelerin yapılması ardından ise kullanılabilecek tüm hukuki yolların kullanılması kararlaştırıldı. 

Plansız yapılaşmanın Girne’de yarattığı çevresel sorunlar yanında en temel insan haklarına erişimi de engellemeye başladığına vurgu yapan Girne İnsiyatifi, bu kapsamada yakın bir süre sonra bu konularla ilgili çeşitli faaliyetlerde bulunacağını açıkladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!