YÖDAK’tan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, YÖDAK Başkanı Büke, üniversitelerin öğretime başlama izni verilmeden önce ve denetimleri sırasında “Engelsiz Kampüs” olanaklarının da değerlendirildiğinin altını çizdi.
Görme, işitme ve ortopedik engelli grupları için üniversitelerde yapılan ve yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiği görüşmede, YÖDAK ve Başbakanlık Engelli Hizmetleri Kurulu’nun ortak çalışmaları da ele alınarak, uluslararası standartların yanında engelli hakları konusunda son gelişmelerin de üniversiteler ile paylaşılması amacıyla Engelliler Haftası öncesinde “Yükseköğretim Engelsiz Kampüs Çalıştayı” yapılması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.
Görüşmede “Engelsiz Koordinasyon” birimlerinin kurulması amacıyla çalışmalar başlatılarak, YÖDAK ve Engelli Hizmetleri Kurulu arasında mimari standartlar açısından işbirliği yapılması konusunda mutabakata varıldığı açıklandı.
ENGELSİZ KAMPÜS OLANAKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR
Başbakanlık Engelli Hizmetleri Kurulu üyelerinden Günay Kibrit, Orkun Bozkurt ve Zehra Altınay; YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke’yi ziyaret etti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor"
- Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi
- Trafik denetimlerinde 405 sürücü rapor edildi, 33 araç trafikten men edildi
- Fikri Ataoğlu, Cevdet Yılmaz'ın 10 Temmuz'da KKTC'ye geleceğini açıkladı
- Türk Kara Kuvvetleri’nin 2 bin 35’inci yılı törenle kutlandı: Her dönem maharetiyle dikkat çekti
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.