Özersay tarafından yapılan açıklamaya göre, Konrad-Adenauer Vakfı’nın organize ettiği toplantıya Almanya, Rusya, İsrail, İtalya, Türkiye, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’dan doğal gaz ve enerji konularında uzman isimler katılacak.
Toplantıda Doğu Akdeniz’deki kaynakların bir çatışma nedeni olmaktan bir işbirliği aracına dönüştürülmesi olasılığı da ele alınacak.
Kıbrıs sorununun geleceği konusunda ayrı özel bir oturumun de yer alacağı toplantıda, sadece doğal gaz değil elektrik enerjisi konusunda Doğu Akdeniz bölgesinde karşılıklı bağımlılık yaratacak işbirliği modellerinin olası modellemeleri üzerinde de durulacak.
DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZERSAY YARIN İTALYA’YA GİDİYO
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İtalya’da Milano yakınlarında yapılacak olan “Doğu Akdeniz’de Riskler ve Fırsatlar” başlığını taşıyan uluslararası toplantıya katılmak üzere yarın sabah ülkeden ayrılıyor. Toplantıda “Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz’deki Kaynakların Hakça Paylaşımı: Türkiye ve Kıbrıs’a Olası Etkileri” başlıklı konuşma yapacak olan Dışişleri Bakanı Özersay, Salı akşamı KKTC’ye dönecek.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Avrupa Komisyonu'ndan Güney Kıbrıs ve İngiliz üslerine Yeşil Hat uyarısı
- Lefkoşa’dan Girne’ye anlamlı koşu: SOS Çocuk Köyü yararına 26 kilometre koştular
- İran Silahlı Kuvvetleri: ABD'ye ait 2 C-130 nakliye uçağı yok edildi
- Meclis yarın hayat pahalılığı yasa tasarısını görüşecek
- UNFICYP, Yiğitler Burcu bölgesindeki taş atma olayları sonrası denetimlerini arttırdı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.