Çin’de Uygur Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde 115,3 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi.
Şinhua ajansının haberine göre, Çin’in PetroChina şirketi tarafından, Sincan’ın güneyinde yer alan tarım havzasındaki arama çalışmalarında 115,3 milyar metreküplük rezerve sahip olduğu belirlenen doğal gaz bulundu.
Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Tien Cün, gaz keşif alanında yapılan kuyu testlerinin başarılı olduğunu belirterek, bölgede düzenli doğal gaz üretimine gelecek ay başlamayı planladıklarını açıkladı.
Dünyanın en büyük enerji tüketicisi olan Çin'in kuzeybatısındaki Uygur bölgesi, petrolün yanı sıra altın, platin, gümüş, uranyum ve kömür başta olmak üzere çok sayıda yer altı kaynağına sahip bulunuyor.
ÇİN’DE 115 MİLYAR METREKÜPLÜK DOĞAL GAZ KEŞFİ
Çin’de Uygur Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde 115,3 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü
- KTTB: Şiddeti ortaya çıkmadan önleyecek mekanizmaları güçlendirmek zorundayız
- Ertuğruloğlu: Erenköy, hiçbir şart altında esareti kabul etmeyeceğimizin en açık kanıtıdır
- Hasipoğlu: Kadın kooperatiflerinin tüm çalışanlarının sigorta primlerini yüzde 100 karşılayacağız
- Üstel: Erenköy ruhu, Kıbrıs Türk halkının özgürlük iradesinin simgesi olarak sonsuza dek yaşayacak
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.