Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yılmaz Bora, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Erhan Erçin’in “siyasi tutum ve açıklamalarını” eleştirdi.
Açıklamaları “Devleti ortadan kaldırıp Kıbrıslı Türkleri Rumlara yama yapmaya yönelik” ifadeleriyle niteleyen Yılmaz Bora, “Bu söylemleri kaygı ve üzüntüyle izliyoruz” dedi.
“KARŞI TARAFIN TEK BİR İYİ NİYETİNE TANIK OLAN VAR MI?”
Kıbrıs’ta kalıcı ve yaşayabilir çözüme ulaşılacağı umutlarını haklı çıkaracak sebep veya gerekçe olmadığını da savunan Bora, “İkili görüşmelerde karşı tarafın tek bir iyi niyetine tanık olan var mı?” diye sordu.
Rumların saldırıları nedeniyle Kıbrıslı Türklerin maddi ve manevi kayıplar yaşadığını ama bunların dikkate alınmadığını söyleyen Bora, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın siyasi tutumu yüzünden bunların hesabının sorulmadığını, üstelik Kıbrıslı Türklerin suçlu sandalyesine oturtulduğunu ve Rumlara sürekli taviz verildiğini iddia etti.
Bora, devlete sahip çıkmanın, kollamanın ve yaşatmanın herkesin görevi olduğunu kaydederek, “Bu gerçeğe karşı direnmek Kıbrıs’ı ikinci bir Girit yapar. Kıbrıs’ta yaşanan gerçekler devletimiz ve O’nun yegane hamisi Anavatanımız, garantörümüz Türkiye’ye dört elle sarılmamızı gerektiriyor. Bunun dışında başka çareler bizleri yok oluşa götürmekten başka bir işe yaramaz” dedi.
BORA: AKINCI’NIN VE ERÇİN’İN SÖYLEMLERİNİ KAYGI VE ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUZ
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yılmaz Bora, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Erhan Erçin’in “siyasi tutum ve açıklamalarını” eleştirdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Dana “Hedefimiz sonuç alıcı süreçlerin gerçekleşmesidir”
- KTMMOB ve El-Sen arasında “Ortak Enerji Komitesi İş Birliği Protokolü” imzalandı
- Rum Meteoroloji Dairesi: 1968’den beri yaşanan 8’inci en sıcak temmuz
- El Nino önümüzdeki yılın sonuna kadar 50 milyon kişiyi akut açlığa sürükleyebilir
- Recep Tayyip Erdoğan: Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşme Kanun Teklifi, Türkiye'yi terör tehdidinden kurtarmayı hedefliyor
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.