Ankara
04 Nisan, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    44.63
  • EURO
    51.60
  • ALTIN
    6704.4
  • BIST
    12.936
  • BTC
    66900.176$

BKP: HER GEÇEN GÜN ARTAN ŞİDDET OLAYLARI VE GÜVENLİK SORUNU KAYGI VERİCİ BİR NOKTAYA ULAŞTI

BKP: HER GEÇEN GÜN ARTAN ŞİDDET OLAYLARI VE GÜVENLİK SORUNU KAYGI VERİCİ BİR NOKTAYA ULAŞTI
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) her geçen gün artan şiddet olaylarının ve güvenlik sorununun kaygı verici bir noktaya ulaştığına dikkat çekti.

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) her geçen gün artan şiddet olaylarının ve güvenlik sorununun kaygı verici bir noktaya ulaştığına dikkat çekti.

BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

KKTC’de her geçen gün artan şiddet, taciz ve tecavüz olaylarının toplumun içinde bulunduğu travmanın en açık göstergesi olduğunu belirten Sonüstün, , “ İçinde bulunduğumuz ekonomik, sosyal, siyasal koşullar ve sıkıntılar, insanımızın yaşadığı bireysel ve toplumsal belirsizlik ve kaygı, şiddet eğiliminin artmasına neden olmaktadır. İnsanımıza dayatılan toplumsal dönüşüm politikalarının karşısında acizlik içinde olanı biteni seyretmekle yetinen tüm makamlar bu toplumsal travmanın sorumlusudur” dedi.

Sonuüstün, hükümetin, toplumun içinde bulunduğu belirsizlik ve kaygı halinin, insanların yaşadığı sosyal ve ekonomik travmanın önüne geçebilecek yapısal tedbirleri almak ve vatandaşlarının temel insan haklarını korumak, vücut bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu da ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!