KKTC Londra Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre ziyarette, Yönetim Kurulu üyeleri, federasyon amaçları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Açıklamaya göre Yönetim Kurulu üyeleri amaçlarının, Birleşik Krallık’ta okuyan Kıbrıslı Türk öğrenciler arasında dayanışma kültürünü geliştirmek, ülkeye yeni gelen öğrencilerin uyum sağlamalarına yardımcı olmak, ülkeyi ilgilendiren konularda lobicilik faaliyetlerinde bulunmak, Kıbrıslı Türk öğrencilerin dâhil olduğu bir iletişim ağı kurmak, üniversitelerdeki öğrenci topluluklarına Kıbrıslı Türklerin etkin katılımlarını sağlamak ve etkinlik düzenlemek olduğunu kaydetti.
Büyükelçi Tuncalı da, Birleşik Krallık’ta öğrenim görmekte olan gençler ile iletişim ve diyaloglarını artırdıklarını ve bu yöndeki faaliyetlere devam edeceklerini belirterek, gençlerden kurdukları federasyonla kalıcı olmayı hedeflemelerini istedi.
Tuncalı, temsilcilik olarak federasyona her türlü işbirliği ve desteğe hazır olduklarını belirtti.
BK-KTÖF HEYETİ KKTC LONDRA TEMSİLCİSİ BÜYÜKELÇİ TUNCALI’YI ZİYARET ETTİ
Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu (BK-KTÖF) Yönetim Kurulu üyeleri, Nahide Basri (Başkan Yardımcısı), Mehmet Göksu (Genel Sekreter) ve Cemal Uysal (Dış İlişkiler ve Lobicilik Sekreteri), KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı’yı dün makamında ziyaret etti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 15 yaşındaki Can Ulay, Ağrı Dağı zirvesine çıkan en genç Kıbrıslı Türk oldu
- Recep Tayyip Erdoğan: Mekke Ortak Savunma Anlaşması hiçbir ülkeyi hedef almıyor
- Cevdet Yılmaz: Mekke Anlaşması bölgenin güvenlik mimarisine katkı sağlayacak tarihi bir adım
- Türkiye DMM: Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın NATO ile çeliştiği iddiaları gerçek dışı
- Bilim insanları yapay zekayla laboratuvarda çoğalabilen yeni virüsler tasarladı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.