Irak merkezi hükümetinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil Uluslararası Havalimanına yönelik uluslararası uçuş yasağının süresini 2 ay daha uzattığı belirtildi.
Erbil Uluslararası Havalimanının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun Erbil'e uluslararası uçuş yasağını 28 Şubat tarihine kadar tekrar uzattığı ifade edildi.
Açıklamada havalimanında iç hatların yanı sıra onaylanması halinde diplomatik, askeri ve insani yardım için uçak seferlerinin yapılabileceği kaydedildi.
Irak merkezi hükümeti, IKBY'nin 25 Eylül tarihinde gayrimeşru referandumu düzenlemesini gerekçe göstererek bir takım yaptırım kararı almıştı.
Erbil ve Süleymaniye havalimanlarındaki uluslararası uçak seferleri 29 Eylül tarihinde askıya alınmıştı.
BAĞDAT, ERBİL'E YÖNELİK ULUSLARARASI UÇUŞ YASAĞININ SÜRESİNİ UZATTI
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İstinaf, CHP kurultay davasında verdiği tedbir kararına yapılan itirazı reddetti
- Kıbrıs Türk Tütün Endüstrisi'nin 2025'te devlete ödediği fon ve vergi 160 milyon TL
- Arıklı: “YDP bu seçimin kilit partisi olacak”
- Euro Grubu ve ECOFIN toplantıları Güney Kıbrıs’ta yapılıyor
- Polis Genel Müdürlüğü bayram önlemlerini duyurdu
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.