Girne’den Taşucu’na 270 yolcu taşırken önce alabora olan, ardından batan Filo Jet için arama-kurtarma çalışmaları sürerken, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait bir kurtarma gemisinin daha bölgeye gönderildiği bildirildi.
Türk Deniz Kuvvetleri’nin arama-kurtarma gemilerinden TCG IŞIN’ın ardından, TCG ALEMDAR’ın (A-582) da Girne açıklarına doğru hareket ettiği belirtildi.
Türk Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’na bağlı olarak görev yapan TCG ALEMDAR, 3 bin metre derinliğe kadar arama-kurtarma faaliyeti gerçekleştirme kapasitesine sahip.
28 Ocak 2017 tarihinde hizmete giren TCG ALEMDAR’ın, derin sualtı arama-kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra denizaltı kurtarma kabiliyeti de bulunuyor.
TCG ALEMDAR’ın bölgeye ulaşmasıyla birlikte, Filo Jet’in yaklaşık 500 metre derinlikte bulunan batığına yönelik yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarına ek teknik kapasite sağlanması hedefleniyor.