Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Akıncı, veda ziyaretleri yapan Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Isabelle Dumont’u kabul etti.
Fransa’nın hem bir Avrupa Birliği (AB) üyesi, hem de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Daimî Üyesi olduğuna işaret eden Akıncı, Fransa’nın özellikle Kıbrıs’ta iki toplum arasındaki ilişkilerinde dengeli davranması gerektiğini dile getirdi.
Akıncı ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kabinesinde görevlendirilen Dumont’a yeni görevinde başarı diledi.
Görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Özel Temsilcisi Erhan Erçin ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu.
AKINCI, VEDA ZİYARETLERİ YAPAN FRANSIZ BÜYÜKELÇİ DUMONT’U KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Fransa’nın Doğu Akdeniz’de taraf tutmak yerine, taraflar arasında diyaloğa yardımcı olacak bir yaklaşım sergilemesinin doğru olacağını söyledi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor
- Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu
- Holguin, yarın liderlerle ayrı ayrı görüşecek
- Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir"
- Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok''
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.