Komite’den yapıaln yazılı açıklamada, “Şiddet ne yazık ki, tüm alanlarda artık karşımızda. 15 Temmuz gecesi yaşanan üzücü olay karşında şiddetin kaçınılmaz bir şekilde artış gösterdiği ve hatta sağlık sektörüne kadar sıçramış olduğunu farkediyoruz. Her alanda karşımıza çıkan şiddet, bugün sağlık sektöründe de artış göstermiştir” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, şiddetle karşı karşıya kalan sağlık sektörü emekçilerinin, riskli ve güvensiz çalışma koşullarına yönelik yasal düzenleme taleplerinin yerine getirilmemiş olması eleştirildi.
Bağımsızlık Yolu Mağusa Bölge Örgütü açıklamasında, “Başta Akdoğan Sağlık Ocağı sağlık personelleri olmak üzere tüm iş alanlarında yaşanan emek sömürüsüne, şiddete karşılık vermiş oldukları mücadelenin destekçisi olduğumuzu bildiririz” denildi.
AKDOĞAN SAĞLIK OCAĞI PERSONELİNİN YANINDAYIZ
Bağımsızlık Yolu Mağusa Bölge Komitesi, Akdoğan Sağlık Ocağı personelinin bir hastaya müdahale etmeye çalışırken müdahaleyi reddeden hastanın yakınları tarafından darp edilmesinden duyduğu üzüntüyü belirtti
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Avrupa Komisyonu'ndan Güney Kıbrıs ve İngiliz üslerine Yeşil Hat uyarısı
- Lefkoşa’dan Girne’ye anlamlı koşu: SOS Çocuk Köyü yararına 26 kilometre koştular
- İran Silahlı Kuvvetleri: ABD'ye ait 2 C-130 nakliye uçağı yok edildi
- Meclis yarın hayat pahalılığı yasa tasarısını görüşecek
- UNFICYP, Yiğitler Burcu bölgesindeki taş atma olayları sonrası denetimlerini arttırdı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.