kstb

telsim

28-12-2021 13:47 GÜNDEM

Uyuşturucu ile yakalandılar; Türkiye’den ithal ettiklerini itiraf ettiler

Mağusa’da Narkotik polisinin düzenlediği operasyonda tasarruflarında yaklaşık 10 gram metamfetamin türü uyuşturucu olduğu düşünülen maddelerle yakalanan amca çocukları 23 yaşındaki Ali Liman ile 37 yaşındaki Ali Liman tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Uyuşturucu ile yakalandılar; Türkiye’den ithal ettiklerini itiraf ettiler

Mağusa’da alınan bir ihbar üzerine Narkotik ekipleri tarafından yapılan operasyonda yaklaşık 10 metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan folyo ve uyuşturucu içiminde kullanıldığına inanılan rulo haline getirilmiş alüminyum folyo ele geçirildi.

Polis, amca çocukları olan 23 yaşındaki Ali Liman ile 37 yaşındaki Ali Liman’ı tutukladı.

Zanlılar “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu” suçlamaları ile haklarında başlatılan soruşturma kapsamında bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

10 GRAM METAMFETAMİN

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Erkan Çelik mahkemede verdiği şahadetinde,

26 Aralık 2021 tarihinde alınan bilgide 23 yaşındaki zanlı Ali Liman’ın evinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini açıkladı.

Ayni gün zanlının evine gidildiğini ve evin ana giriş kapısının makul güç kullanılarak açılıp ev içerisine girildiğini anlatan Çelik, zanlının evin mutfak balkonunda tespit edilerek alıkonulduğunu açıkladı.

Çelik, evde yapılan aramada toplam 10 gr metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan cam nargilenin bulunarak emare alındığını açıkladı.

Zanlı Ali Liman’ın suçüstü hali gereği tutuklandığını belirten Çelik, yapılan soruşturmada zanlının tasarrufunda bulunan söz konusu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri ayni gün amcasının oğlu olan 37 yaşındaki zanlı Ali Liman vasıtasıyla Mağusa Limanı’ndan KKTC’ye 10 gr olarak ithal edip tasarrufuna geçirdiğinin öğrenildiğini açıkladı.

27 Aralık 2021 tarihinde saat 00.20 raddelerinde zanlı 2 konumundaki Ali Liman’ın kaldığı evde tespit edilerek tutuklandığını belirten Çelik, evde yapılan aramada üzerinde metamfetamin türü uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan folyo kağıt parçası ve yine üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan uyuşturucu madde kullanımında kullanılan boru şekline getirilmiş folyo parçasının bulunarak emare alındığını açıkladı.

TÜRKİYE’DEN İTHAL ETMİŞLER

Mesele ile ilgili olarak zanlı 2 Ali Liman’dan yapılan soruşturmada, zanlı 1 Ali Liman’ın tasarrufunda bulunan söz konusu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri zanlı 1 Ali Liman’ın istemi doğrultusunda 25 Aralık 2021 tarihinde Hatay’da bir kişiden şarj cihazı kutusu içerisinde alıp tasarrufuna geçirdiği ancak içerisinde ne olduğunu bilmediğinin öğrenildiğini kaydeden Çelik, yine evinde bulunan maddeleri de ayni gün Hatay’da başka bir kişiden satın alıp 26 Aralık 2021 tarihinde Mağusa Limanı’ndan KKTC’ye ithal ettiğinin öğrenildiğini açıkladı.

Her iki zanlının da itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiğini kaydeden Çelik, soruşturmanın yeni başladığını belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu