kıbrıs sigorta

kstb

telsim

16-05-2024 16:35 GÜNDEM

Turizm danışma ofislerinde, barkotlu sağlık bilgileri hizmeti başlatılıyor

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Eczacılar Birliği iş birliğinde, turizm danışma ofislerinde oluşturulacak barkot sistemi ile ülkeyi ziyaret edecek olan turistlere sağlık bilgileri hizmeti verilecek. Uygulama kapsamında, ülke genelindeki nöbetçi eczaneler, hastane bilgileri gibi sağlık konusundaki temel bilgilere yer verilecek.

Turizm danışma ofislerinde, barkotlu sağlık bilgileri hizmeti başlatılıyor

 

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) iş birliğinde, KKTC genelindeki turizm danışma ofislerinde oluşturulacak barkot sistemi ile ülkemizi ziyaret edecek olan turistlere sağlık bilgileri hizmeti verilmeye başlanıyor.

Gerçekleştirilecek uygulamada, KKTC genelindeki nöbetçi eczaneler, hastane bilgileri gibi sağlık konusundaki temel bilgiler yer alacak.

Konu ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz ve bazı birlik üyelerini kabul eden Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, uygulamanın en kısa süre içerisinde devreye alınacağını, bu uygulama sayesinde, ülkemizde misafir olarak bulunan turistlerin sağlık konusunda temel bilgi ve yönlendirme hizmeti almaları sağlanacağını kaydetti.

Ataoğlu, uygulamanın 3 dilde hazırlanacağını, İngilizce, Almanca ve Türkçe olarak sağlık bilgileri içereceğini kaydederek, böylesi önemli bir hizmetin turistlere sunulmasında katkı koyan Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz’ün nezdinde emeği geçenlere teşekkür etti.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu