kstb

telsim

25-08-2021 11:57 GÜNDEM

Test, aşısız kişiler için ücretli oluyor

Bakanlar Kurulu, 27 Ağustos'tan itibaren aşısız kişilere PCR, antijen ve karantina giderlerinin ücretli olması yönünde karar üretti.

Test, aşısız kişiler için ücretli oluyor

Bakanlar Kurulu, 27 Ağustos’tan itibaren aşısız kişilere PCR, antijen ve karantina giderlerinin ücretli olması yönünde karar üretti.

Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan atanmış Başbakan Ersan Saner, dünyada yapılan testlerden ücret alınmayan tek ülke olduklarını ifade ederek, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun aşı yapımını teşvik etmek üzere, bundan sonra aşılı olmayan kişileri kapsayacak şekilde bir takım kararlar ürettiğini söyledi.

Saner, 27 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, tüm kişilerin olası PCR, antijen ve karantina giderlerinin kendileri tarafından karşılanacağı ifade ederek, tüm iş yerlerinin Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırmak suretiyle, PCR ve antijen testlerinin iş yerleri ya da çalışanlar tarafından karşılanacağının kararlaştırıldığını belirtti.

Karantina ücretleri de karşılanmayacak

Saner, aşı süreçlerini tamamlamayan kişilerin konaklayacak evleri olmaması halinde karantina süreçlerini de kendilerinin karşılayacağını ifade ederek, Genel Sağlık Taraması giderlerinin, devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Saner şunları kaydetti:

“Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararlarına bağlı olarak, giriş kapılarından gelirken testler ya ibraz edilmeli ya da ilgili kapılardan geçilmeden önce ödemenin belgelenmesi gerekmektedir. Sosyal yardım alanlar veya engelli vatandaşlar testlerini Bakanlığa bağlı merkezlerde yapmaları halinde ücretten muaf tutulacaklardır.”

Saner, test ücretlerinde azami fiyatın da belirlendiğini ifade ederek, PCR için 100 TL, antijen için 40 TL ücret belirlendiğini ve özel hastanelerin talep etmeleri durumunda bu rakamların altında hizmet verebileceğini söyledi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu