kstb

telsim

01-07-2019 12:02 GÜNDEM

Tatar ve Özersay'dan 'füze' açıklaması: Panik yapmaya gerek yok

Başbakan Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, Kolordu Komutanı ve GKK Komutanı ile birlikte gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Tatar ve Özersay, radyasyonel bir durum olmadığını belirterek “Paniğe gerek yok” mesajı verdi.

Tatar ve Özersay'dan 'füze' açıklaması: Panik yapmaya gerek yok

Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ve Kolordu Komutanı iştirakiyle gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Taşkent’e düşen füzenin gündemi oluşturduğu toplantı sonrasında yapılan açıklamada söz konusu füzenin daha önceden Gaziantep’e düşen S-200 model füze olduğu bilgisini aldıklarını belirten Özersay, bunun bir rastlantı olduğunu aktarırken Tatar da böyle bir hadisenin tekrarlanmasını beklemediklerini belirtti.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılan basın açıklamasından satır başları şu şekilde:

TATAR

- Kolordu komutanımız ve GKK komutanımız ile incelemelerde bulunduk.

- Ankara’da da yapılan detaylı incelemelerde bize verilen bilgiler doğrultusunda aynı zamanda kesin olmamakla birlikte İsrail ile Suriye arasındaki gerginlik çatışma ve son günlerde artan yoğunluk üzerine Suriye’nin füze sisteminin daha da ateşlenmesi sebebiyle bir füzenin bir aksilik veya bir kaza sonucu raydan çıkması ve buralara kadar intikal etmesi

- Herhangi bir kimyasal zehir yoktur. Bize verilen bilgiler doğrultusunda kesin olan bilgi budur. Halkımız bu konuda müsterih olsunlar.

- Yaptığımız değerlendirmede bunun bir kaza, aksilik ve rastlantı sonucu olduğu sonucuna vardık.

- Böyle bir hadisenin tekrarlanmasını beklemiyoruz, o sebeple konunun abartılmaması gerektiği taraftarıyım.

ÖZERSAY

- Ülkemizde bulunan büyükelçilerle de temaslarda bulunduk. Onların bulguları ile bizim yetkililerimizin saptamaları örtüşüyor.

- İsrail tarafından yapılan saldırıları Suriye’nin bataryalarını yoğun ve kontrolsüz bir şekilde savunma amacıyla kullandığı füzenin kaza sonucu bizim bölgemize düşmüştür.

- Temmuz 2018’de Gaziantep’e düşen cisimle aynı cisim olduğu üzerindeki yazılar doğrultusunda anlaşılmaktadır.

- S-200 olduğu bilgisi elimizde olan bilgiler arasında

- Sağlık açısından panik yapmaya gerek yok.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu