kstb

telsim

05-04-2019 10:34 GÜNDEM

Sosyal Hizmetler Dairesi "Aile Eğitim Programları" veriyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Gençlik Aile Destek ve Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde, Çocuk ve Gençlik Merkezi, Strateji Geliştirme Bölümü, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Barolar Birliği işbirliği ile ülke genelinde "Aile Eğitim Programları" gerçekleştiriliyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı  Sosyal Hizmetler Dairesi Gençlik Aile  Destek ve Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde, Çocuk ve Gençlik Merkezi, Strateji Geliştirme Bölümü, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Uyuşturucu  ile Mücadele  Komisyonu ve Barolar Birliği  işbirliği ile ülke genelinde  "Aile Eğitim Programları"  gerçekleştiriliyor.
Aile Eğitim Programı Uygulama Projesi’nde ortaya konulan  ihtiyaçlar doğrultusunda, uzmanlar tarafından  hazırlanan  eğitimler, Surlariçi bölgesinde  uygulanmaya başlandı. 

Haftada bir gün uygulanacak ve üç hafta sürecek  “Aile Eğitim Programı”,  aile içi süreçleri işlevselleştirerek, aile içi yaşam kalitesinin artmasına , ailelerin  sahip oldukları  her türlü kaynağı  etkili bir şekilde  yönetmelerine ve  karşılaşabilecekleri  çeşitli risklere karşı  önlemler almasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

"Eğitim Ailede Başlar"   ilkesiyle;  Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından koruyucu ve önleyici bir  sosyal politika hedefi olarak hayata geçirilen  Aile Eğitim Programı Uygulama Projesi,  bilimsel bilgi desteği ile  bireylerin dolayısıyla da ailelerin mutluluğunu arttırmayı amaçlıyor.

Surlariçi’nde başlayan eğitimler ilerleyen günlerde  ülke genelinde  yaygınlaşarak arttırılacak.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu