kstb

telsim

02-10-2015 10:04 GÜNDEM

Savoy otel olayında tahkikat sürüyor

Savoy Hotel’in kurşunlanması olayı ile ilgili zanlılar 6 gün daha tutuklu kalacak. Polis olayla ilgili yeni bilgilere ulaştı.

Savoy otel olayında tahkikat sürüyor

Girne'de 20 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen ve ülkede büyük etki yaratan Savoy Hotel'in Kalaşnikof marka tüfekle taranması olayı ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Kurşunlama olayı ile ilgili azmettirici olarak tutuklanan Zeynel Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün, Hüseyin Enes Ağabugün, Murat Kaya, Mehmet Öksüz ve Mehmet Cihan Karagöz dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen ek tutukluluk duruşmasında olayın ciddiyetine dikkati çekerek, zanlıların soruşturma amaçlı 6 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Bulunan silahlar saldırıda kullanıldı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Namık Kemal Baz mahkemede verdiği ifadesinde, 20 Eylül tarihinde Girne’de meydana gelen Savoy Hotel’in kurşunlanması olayı ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini anlattı. Polis çavuşu Baz, 28 Eylül tarihinde zanlı Mehmet Öksüz ve Mehmet Cihan Karagöz’ün kaldığı dairede yapılan araştırmada ele geçirilen 2 adet Kalaşnikof marka silahın olay gecesi kullanıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Olay yerinde bulunan boş kovanların bulunan silahlardan çıktığını ifade eden polis çavuşu, zanlıların evinde 2 adet Kalaşnikof marka silahla birlikte, 3 adet şarjör ve 121 adet mermi ele geçirdiklerini kaydetti. Polis ayrıca silahların sarılı olduğu tişörtleri emare olarak aldıklarını söyledi.

Polis: Zanlılar silahların bulunduğu evde tespit edildi

Polis çavuşu alınan 5 günlük ek tutukluluk süresinde 11 kişinin ifadesine başvurduklarını söyledi. İncelenen kamera kayıtlarında 19 Eylül gecesi olaydan 11 saat önce zanlı Hüseyin Enes Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün, Mehmet Öksüz ve Mehmet Cihan Karagöz’ün silahların bulunduğu evde olduklarını tespit ettiklerini ifade etti. Dairenin anahtarının ise emlak işi ile uğraşan Mehmet Öksüz ve Mehmet Cihan Karagöz’ün tasarrufunda olduğunu söyleyen Baz, dairenin olaydan 1 gün önce kullanıldığını tespit ettiklerini ifade etti.

Öksüz kamera kayıtlarında  

Kurşunlanma olayının ardından olay yeri kamera kayıtlarından yola çıkarak birçok ipucu tespit eden polis ekipleri zanlı Mehmet Öksüz’ü 20 Eylül akşamı kullanımındaki NC 020 plakalı Jeep’le kamera kayıtlarında tespit etti. Mahkemede ifade veren polis çavuşu, zanlı Öksüz’ün olay gecesi kullanımındaki NC 020 plakalı araçla şüpheli görüldüğünü belirtti.

Namık Baz: Türkiye’ye yazı gönderildi

Mahkemede ifade veren polis çavuşu Namık Kemal Baz, Türkiye’ye yazı gönderdiklerini saldırıda kullanılan 2 adet Kalaşnikof’un Türkiye’de herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığı yönünde araştırma başlattıklarını ifade etti.

Sonuçlar bekleniyor

Namık Kemal Baz, silahların sarılı olduğu tişörtler, NC 020 plakalı araçtan toplanan barutların Devlet Laboratuarına gönderildiği ve henüz sonuçların ellerine ulaşmadığını belirtti. Baz ayrıca olay gecesi saldırganların kullandığı kar maskeleri, eldivenler ve giysilere henüz ulaşamadıklarını söyledi.  

Telefon dökümleri bekleniyor

Namık Baz kumarhanenin kurşunlanması ile ilgili tutuklanan Zeynel Ağabugün ve Mehmet Cihan Karagöz'ün telefonlarında yapılan incelemede, saldırıdan kısa bir süre sonra birbirlerine şüpheli mesajlar attıklarını tespit ettiklerini belirtti. Baz, Ağabugün'ün evinde yapılan aramada bulunan 2 cep telefonunun emare olarak alındığını ve incelemeye alındığını ancak bayram tatili nedeni ile telefon dökümlerinin henüz ellerine ulaşmadığını kaydetti.

Fotoğraf uzman tarafından incelemede

26 Eylül 2015 tarihinde tüm zanlıların yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında 5 gün tutukluluk süresi temin edildiğini söyleyen Namık Baz, bu süre içerisinde kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini söyledi. Baz, Hüseyin Enes Ağabugün’ün evinde yapılan arama sonucu tespit edilen cep telefonunda ise 11 Ağustos tarihinde internet üstünden gönderilen resimli mesaj bulunduğunu ve bu resimde zanlının siyah BMW marka aracın camından çıkarak elindeki Kalaşnikof marka silahla poz verdiğini açıkladı. 

Mesajın atıldığı tarihte zanlı Hüseyin Enes Ağabugün’ün KKTC’de olduğunun tespit edildiğini ifade eden Baz, zanlının tasarrufunda siyah renk BMW marka aracın bulunduğunun tespit edildiğini söyledi. Baz, fotoğrafın photoshop olup olmadığının araştırılmak üzere fotoğraf uzmanına verildiğini ve henüz neticenin ellerine ulaşmadığını söyledi.

6 gün daha tutuklu kalacaklar

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda yapılan ek tutukluluk duruşmasında, zanlıların ciddi bir suçla ilgili tutuklandıklarını söyledi. Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini söyleyen Ulutekin, alınan 5 günlük tutukluluk süresinde polisin birçok emareye ulaştığına dikkati çekerek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu