kstb

telsim

15-05-2019 11:13 GÜNDEM

RUM MECLİS BAŞKANI ŞİLLURİS SLOVAKYA’DA

Fileleftheros gazetesi, Şilluris ve beraberindeki heyetin Bratislava’da gerçekleştirdiği temaslarda Slovakya Başbakanı Peter Pellegrini’yle görüştüğünü yazdı.

RUM MECLİS BAŞKANI ŞİLLURİS SLOVAKYA’DA

Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, Slovakya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği ve burada bir dizi temasta bulunduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Şilluris ve beraberindeki heyetin Bratislava’da gerçekleştirdiği temaslarda Slovakya Başbakanı Peter Pellegrini’yle görüştüğünü yazdı.

Pellegrini’nin Şilluris’e “Bratislava’nın, önümüzdeki Haziran ayında Avrupa Konseyi’nde, tek yanlı ilan edilen Rum MEB’indeki ihlallere ilişkin olarak, Türkiye aleyhinde önlemler alınması yaklaşımını destekleyeceği” güvencesi verdiği iddia edildi.

Şilluris ise görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “dostane ve özlü” görüşmede, devletlerarası ilişkiler, iki ülkenin AB içerisindeki ortak yaklaşımları, aynı zamanda Güney Kıbrıs’ın Ortadoğu’daki rolünün ele alındığını söyledi.

Şilluris, Slovakya Başbakanının “Haziran ayında, MEB’deki ihlallerle ilgili Türkiye aleyhinde önlemler alınmasının ele alınacağı ve Slovakya’nın bu yaklaşımı destekleyeceği” konusundaki açıklamasına da vurgu yaptı.

Şilluris, Kıbrıs sorununa da değinerek, Slovakya’ya, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü içerisinde 245 kişilik bir birliğinden dolayı teşekkür etti.  Şilluris’in ayrıca Barış Gücü’nün Kıbrıs’ta kalması gerektiği tezi, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin yakınlaşması için gösterdiği çabalar, Slovakya’nın Türkiye aleyhindeki önlemlere ilişkin desteği ve Kıbrıs sorununun çözümü ilkeleri temelinde desteklemesinden ötürü teşekkür de ettiği belirtildi.

Ekonomi konusunda yaptıkları görüşmelere de değinen Şilluris, yalnızca turizm değil, birçok başka sektörde de iki ülke arasında ekonomik işbirliği yapılabilmesine dair birçok olanak bulunduğuna işaret etti.

Şilluris, Ortadoğu’nun yeniden inşa edilmesi için, Güney Kıbrıs’ın üs olarak kullanılması konusunda daha fazla işbirliği yapılması konusunda bir ilgi olduğunu da sözlerine ekledi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu