kstb

telsim

11-09-2019 17:10 GÜNDEM

ÖZTÜRK:YARGININ SORUNLARINI ÇÖZEMEYEN HÜKÜMETLER DEVLETE ZARAR VERİYOR

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Enver Öztürk Önümüzdeki pazartesi başlayacak yeni adli yılın açılışında Yüksek Mahkemenin açılış töreni yapmayacak olması yargının yasama ve yürütme organlarına vermiş en güzel protesto mesajıdır dedi..

ÖZTÜRK:YARGININ SORUNLARINI ÇÖZEMEYEN HÜKÜMETLER DEVLETE ZARAR VERİYOR

Öztürk yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi:

Önümüzdeki pazartesi başlayacak yeni adli yılın açılışında Yüksek Mahkemenin açılış töreni yapmayacak olması  yargının yasama ve yürütme organlarına vermiş en güzel protesto mesajıdır. Açılış için yapılacak masrafın, mahkemenin bilgisayar alt yapısına harcanacağının açıklanması durumun vehametini ortaya koymaktadır.

Yüksek Mahkeme Başkanı her yıl yetkililerin gözüne bakarak aynı sorunları tekrar, tekrar gündeme getirmesine açılışta konuşan yetkililerin de yargı kurumunun önemine vurgu yapmasına rağmen, yıllardan beri yargının sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik en küçük bir icraat yapılmaması son derece üzüntü vericidir.

Yargı organımızın kronikleşen sorunları çözülemediği ve artarak devam ettiği için adalet mekanizması yavaş işlemekte, ve “Geciken Adalet Adalet Değildir” öz deyişine uygun olarak Yargı kurumumuz, hak etmediği bir şekilde vatandaşın gözünde yıpranmaktadır.

Restorasyonu yıllardan beri tamamlanamadığı için mahkeme binasında salonların nöbetleşe kullanıldığı, her yargıcın önünde bekleyen yüzlerce dava dosyasına her gün yeni dosyaların eklenmesi, icra ve tebliğ mekanizmasının çağdışı koşullarda çalışması, tebliğ memurlarının araçlarının bile yeterli olmaması gibi yüzlerce sorunun altında ezilen yargı mekanizması, gelmiş geçmiş iktidarları maalesef fazla ilgilendirmemiştir..

YDP olarak yargı kurumumuzun sorunlarını Meclis dahil her platformda dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bu aşamada hükümete çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki; Şayet atamalarınızı bitirdiyseniz artık bir an evvel icraata başlayın. Öncelikle Yüksek Mahkeme Başkanının sürekli dile getirdiği yargıdaki sorunları çözün.  

Bize göre yargıda reform kaçınılmazdır. YDP bünyesinde oluşturulan komisyonlardan birisi olan Hukuk Komisyonumuz yargıdaki sorunlarımızı tamamen ortadan kaldıracak bir yargı reform paketi üzerinde yaptığı çalışmalar devam etmektedir. Bu sorunların bir kısmının biz iktidara gelmeden önce mevcut hükümet tarafından çözülmesini umut ediyor, bu konuda yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğimizi beyan ediyoruz dedi




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu