kstb

telsim

03-06-2019 14:28 YAŞAM

Nazım Hikmet Moskova'da Anıldı

Nazım Hikmet, ölümünün 50. yıldönümünde Moskova'da mezarı başında anıldı.

Nazım Hikmet Moskova'da Anıldı

MEZARI BAŞINDA ANILDI 

Nazım Hikmet Ran, ölümünün 50'nci yıldönümünde Moskova'da mezarı başında anıldı. Nazım Hikmet Kültür Vakfı'nın katkıları ve Rus Türk İşadamları Birliği'nin diye yakınma ortaya çıkıyor. Nazım hala savaşıyor. Onun savaşına layık olalım, Gezi Parkı'ndakiler ona layık olmak için oradalar" dedi. 

"DİRENENLER NAZIM'IN DİZELERİYLE DAHA GÜÇLÜ OLACAKLAR" 

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Gazeteci Zeynep Oral da konuşmasında, yeryüzünde savaşlar, baskı, sömürü, haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, vicdansızlık sürdükçe direnenlerin, direnç gösterenlerin Nazım'ın dizeleriyle her zaman daha güçlü olacaklarını söyledi. 

"TÜRKİYE'DE İSTEDİĞİN GENÇLİK YETİŞİYOR" 

Gazeteci-Yazar Hıfzı Topuz da konuşmasında, Nazım Hikmet'in 50 yıl önce yolcu edilmesinden bu yana Türkiye'de çok şeylerin değiştiğini söyledi. Topuz, "Ne oldu? Türkiye'de seni bilmeyen yok. Sen bir anıt oldun. Bugün bütün dünya senin türkülerini söylüyor. Sen geleceğe ilişkin hiçbir zaman umudunu kesmedin. Atatürk, cumhuriyeti, devrimleri gençliğe emanet etti. Sen her zaman gençliğe güvendin. İşte o gençlik şimdi ayakta. Ama ne yazık ki son günlerde Taksim'de, Beşiktaş'ta, Ankara, Eskişehir, İzmir'de olanları göremedin. Olsaydın, onların arasına katılsaydın kimbilir gümbür gümbür coşkulu sesinle ne coşkulu şiirler yazardın. Ama onlar seni anıyorlar, onlar sana layık olmaya çalışıyorlar. ve Türkiye sana layık olacak. Senin istediğin bir gençlik yetişiyor Nazım. Burada rahat uyu" diye konuştu. 

"HER ÜLKE KADERİNİ YAŞAYACAK" 

RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaarslan da konuşmasında, Nazım sevgisinin bir 50 yıl sonra da çocukları, torunları bir araya getireceğini vurguladı. Türkiye'nin birkaç gündür çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Karaarslan şunları söyledi: 

"Ama her ülke kaderini yaşayacak. Bu kaderi yaşayacak ülkelerin hayatında 5 yılların 10 yılların kıymeti yok. Çünkü ülkeler sağlıklı yapıya bu demokratik tartışmalardan yarışmalardan biraz omuz omuza mücadelelerden geliyor." 

"NAZIM, İKİ ÜLKE ARASINDA, ORTAK PAYDA OLMAYA DEVAM EDİYOR" 

Nazım Hikmet'i Anma Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır da konuşmasında büyük usta Nazım Hikmet'in 50. ölüm yıldönümünde, daha önemlisi 111'inci yaş gününde mezarı başında buluşmanın önemini vurguladı. Moskova'da yaşayan Türkler için Nazım'ı anmak, her yıl Haziran ayında mezarı başında buluşmanın yıllardır sürdürülen bir gelenek olduğunu da ifade eden Savaşır şöyle devam etti: 

"Rusya'daki Türk toplumu için Nazım iki ülke arasında, halklar arasında ortak bir payda olmaya, birleştirici bir köprü olmaya devam ediyor. Nazım'ın ideolojilerinin de ötesinde insan sevgisini, vatan ve memleket sevgisini hiçbir haksızlığa baş eğmeyen adalet duygusunu bize hakkını vererek öğrettiği için seviyoruz, yaşatıyoruz."




DİĞER YAŞAM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu