kstb

telsim

17-01-2018 14:39 TÜRKİYE

MGK’da gündem Afrin

MGK’da gündem Afrin

Türkiye, olası Afrin operasyonu için hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Afrin ve olası harekatın tüm ayrıntıları Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00’te toplanacak Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) gözden geçirilecek.

Bu çerçevede Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Brüksel’de ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’la yaptığı görüşmeye ilişkin kurul üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Hem Afrinharekatına ilişkin planlamanın hem de harekat sonrasında atılacak adımların değerlendirileceği Milli Güvenlik Kurulu’nda, Türkiye’nin kararlılığına ilişkin net ifadelerin toplantı sonrasında yayınlanacak bildiride yer bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu arada, Afrine’e yapılacak olası bir harekat için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırına sevkiyat gerçekleştirildi.Türkiye’nin çeşitli bölgelerden yola çıkan askeri konvoylar Hatay’a ulaştı.

Reyhanlı ve Hassa ilçelerine götürülen konteyner, zırhlı araç ve komando birlikleri daha sonra Suriye sınırındaki askeri birliklere sevk edildi.Şanlıurfa’dan yola çıkan tank ve zırhlı personel taşıyıcılarından oluşan konvoy sınırdaki birliklere takviye amaçlı gönderildi.

Bölgeye ulaşan komandolar, tam teçhizatlı bir şekilde tatbikata başladı.Bölgede zaman zaman topçu atışı da yapılıyor.

Öte yandan, Afrin’deki sivillerin küçük gruplar halinde göçe başladığı belirtildi. Göç edenlerin, Esad kontrolündeki Halep’in kuzeyine yöneldikleri ifade edildi.




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu