kstb

telsim

05-12-2017 17:10 GÜNDEM

Maraş’a Dubai modeli

UBP Girne Milletvekili Adayı Bulut Akacan’dan çarpıcı açıklamalar: “KKTC’ye yatırım getireceğiz” • UBP Girne Milletvekili Adayı Bulut Akacan, “Ülkeyi bir şirket gibi düşünmek lazım. Nasıl ki biz burada yaptığımız, ürettiğimiz evleri bütün dünyaya pazarlayabiliyorsak ülkemizi de bütün dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Bu ülkeye yatırımcı getirmeliyiz ve halkımızı buna ikna etmeliyiz. Bütün dünyada ekonomik kalkınmanın en büyük formülü dışarıdan ülkeye yatırımcı getirmek. Çünkü o yaptığı yatırım halka illa ki artı olarak geri döner” dedi.

Maraş’a Dubai modeli

Bostancı Güzelyurt’ta doğduğunu, Fikri Karayel İlkokulu’ndan sonra Türk Maarif Koleji’nde okuduğunu, oradan da Amerika’nın Kansas eyaletinde ekonomi eğitimi aldığını anlatan Akacan, “2003’te Kıbrıs’a geldim ve Girne’ye taşındım. Müteahhitlik yapmaktayım ve şirketim 7 farklı sektöre faaliyet gösteriyor” diyerek şunları söyledi:

“Hayatım boyunca hep sorgulayan ve eleştiren taraftaydım. Ama hiçbir zaman elimi taşın altına koymadım. Şimdi elimi taşın altına koyma zamanı. İş dünyasında çok tecrübe edindim. Kıbrıs’ın ekonomik anlamda tüm sıkıntılarını biliyorum. Şu an şirketimde de ambargolara rağmen başardığım bir çok iş var. Bu işleri artık devlete maletme zamanı geldiğini düşündüm. Güçlü bir siyasi irade olmazsa bu ülkede fazla bişey değişmez. İnsanları çok seviyorum. Onlar için hizmet etmek benim için çok büyük bir mutluluk”

 

UBP icraat partisi

UBP’nin bir icraat partisi olduğunu, tarihinde icraatlar yatttığını vurgulayan Akacan “UBP’nin tarihinde cumhuriyet ve devlet yatar. Bugüne kadar ülkemizde yapılan her atılımda UBP’nin imzası var. Bize düşen görev bu yapılan icraatları daha da geliştirerek ülkeyi ileriye taşımak. UBP olarak çok büyük işler başarabileceğimize inanıyorum. Genel Başkanımız sayın Hüseyin Özgürgün çok demokratik bir insan. Herkesin düşüncesine değer veriyor. Gençlere çok değer veriyor. Bunlar UBP’yi tercih etme sebeplerim. Eleştiriler oluyor zaman zaman partimize. Bu çok doğal çünkü UBP icraat yapıyor. Hiç bişey yapmazsanız insanlar olumlu veya olumsuz neyinizi eleştiricek. Çok güzel bir zemin var. Bu zemin üzerinde çok güzel işler yapabileceğime inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Sevgiyle büyümüş bir nesiliz

“Halkın genelinde bir sorun var. Toplum artık sevgisizleşmeye ve bireyselleşmeye doğru gidiyor. Kendimize hem AB’yi hem Amerika’yı örnek alıyoruz ama oradaki sevgisizliği materyalistliği örnek almamalıyız. Bizim neslimiz sevgiyle büyütülmüş bir nesil. Bunu sonraki kuşaklara aktarmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuşan Bulut Akacan, şunları söyledi: “Ülkeyi bir şirket gibi düşünmek lazım. Nasıl ki biz burada yaptığımız ürettiğimiz evleri bütün dünyaya pazarlayabiliyorsak ülkemizi de bütün dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Bu ülkeye yatırımcı getirmeliyiz ve halkımızı ikna etmeliyiz buna. Bütün dünyadaki ekonomik kalkınmanın en büyük formülü dışarıdan ülkeye yatırımcı getirmek. Çünkü o yaptığı yatırım halkına illaki artı olarak geri döner”

 

Vergi verenler ödüllendirilmeli

Vergide de reform yapılması gerektiğine işaret eden Bulut Akacan “Düzenli vergi ödeyenleri ödüllendirmeliyiz. Rum tarafı gittiği her ülkede lobicilik faaliyeti yapıyor. Ülkesini çok güzel pazarlıyor. Biz bunu her alanda yapmayı planlıyoruz. Yani pasta payını büyüteceğiz.  Maraş’ı açmamız lazım. Bizim kontrol ve denetimimizde açalım. Ekonomik güçlenmeyi sağlayalım. Ayrıca nitelikli eğitime geçmemiz lazım. Benim şu an açtığım üniversitede örneğin dünyanın bütün ülkelerinde kendi alanlarına iş bulma şansı yakalayacaklar. İşte bu nitelikli eğitime örnektir. Eskiden genç bir girişimciydim. En büyük sıkıntı sermaye bulmaktı. Bu yolları gençlere açmak lazım. Dünyada kredi verebilecek bankaları ülkeye getirmek lazım. Onlar geldiği zaman bankalar arasında rekabetten dolayı faizler düşecektir” ifadesini kullandı.

 

Ambargo diye bir şey yoktur

“Ambargo diye bişey yoktur. Lobicilik ve tanıtım faaliyetleri vardır. Siz kendinizi iyi anlatırsanız bu ülkeye dev markaların gelmesini kimse engelleyemez. Biz çalışırsak birlik olursak yurt dışına dönük politikayla ilerlersek Kıbrıs Türkü’nün önünde kimse duramaz. Benim gibi genç, atılımcı insanların UBP’den aday olması UBP’nin neden bu kadar tercih edildiğinin göstergesidir. Halkımdan da ricam karma yerine mühür tercih etsinler. Çünkü istikrarlı ilerleyiş ancak tek parti sayesinde olabilir. O parti de UBP’dir” diyen Bulut, “Farklı görüşteki koalisyonlar iyi çalışamaz ve başarılı olamaz. Bugün tek başına iktidara çok yakın bir UBP var. Liberal ekonomiye yakınlığı var. İşçiye çalışana saygısı var. UBP’de huzur ve birliktelik var” dedi.

 

Aile olarak vergi ödemede birinciyiz

Aile olarak vergi ödemede birinci sırada olduklarını belirten Bulut Akacan “Biz vergi ödeyen vatandaşlarız.Vergi rekortmenliği sırasında da varız. Umarım bu gittikçe de çoğalır. Ben Bulut olarak inşaatçıydım. İnşaatçı olarak vergi kaçırmak imkansızdır. Önemli olan ticaret hacmini büyütmek. Böylece daha kolay vergi toplarız daha çok vergi kazanırız. Bugün Fransa’dan insanlar kaçıyor. Çünkü vergiler çok yüksek. Yüksek vergi almak taraftarı asla değilim. Az vergi öz vergi. Fakat önemli olan herkesten kazanımına göre eşit şekilde vergiyi toplayabilmek. Çok fazla kazanıyorsa barem artabilir. Ama ürkütmeden yapmalıyız bunu. Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alacağız. Ben şahsen Bulut Akacan olarak re’sen vergiye de karşıyım. Farklı yöntemlerle insanlardan vergi toplanmalı” diye konuştu.

 

Maraş’a Dubai modeli

Konuşmasında Maraş konusuna da değinen Akacan, “Hem UBP’nin hem de benim politikam Maraş’ın açılması gibi bazı serbest bölgeler oluşturup bunu bütün dünyanın çekim merkezi yapabiliriz. Nasıl Dubai’ye insanlar gidip elektronik eşya satın alıyorlarsa, aynı sistem bizde de uygulanabilir. Bizim tek komşumuz Rum tarafı. Komşularımızı buraya getirip buradan alışveriş yapmalarını sağlamak lazım. Hep şunu söylerim. Allah’tan komşumuz Rumlardır. Tabii daha refah içerisinde olsunlar. Onlar da ekonomilerini büyütsün biz de büyütelim. Sevgi kazansın. Eski günleri eski duyguları tekrardan kazanalım. Herşeyden önemlisi sevgidir” çağrısında bulundu

 

“Verdiklerimi söylemiyorum”

Konuşmasında milletvekili seçilince maaşını çocuklarla ilgili vakıflara bağışlayacağı konusuna da açıklık getiren Akacan “Ben bu söylemimde samimiyim. Halkıma taahhüt ediyorum bunu. İnsanlar bana soruyor “neden şimdi vermiyorsun bu vakıflara da milletvekili olunca vereceğini söylüyorsun?” diye. Ben şimdi de veriyorum ama söylemiyorum. Kıbrıs Çocuk Hastalıkları Araştırma ve Önleme Vakfı’nın kurucusuyum ve bu vakıf da çok değerli insanlar var.

Bizim gibi gençler, devlete vermek için geliyoruz almak için değil. Biz devletimizi kalkındırıp ülkemiz şartlarını yükseltirsek zaten biz de o yüksek standartlardan faydalanacağız. Güzel yollar yapınca biz de güzel yollardan gideceğiz. Sağlık sistemini yükseltince biz de o sağlık sisteminden faydalanacağız. Halkımıza buradan çağrım lütfen sandığa gidin. Çünkü siz toplumu yönetecek insanları seçiyorsunuz. O yüzden bu vatandaşlık görevinizi yerine getirin ve lütfen sandığa gidin” çağrısında bulundu.

 




Etiketler : bulut akacan
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu