kstb

telsim

05-12-2015 14:50 EĞİTİM

LAÜ’de Güncel Olgular Eşliğinde Adli Tıp konulu konferans gerçekleştirildi...

Adli Tıp konularında deneyimler paylaşıldı Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı ve Hukuk Kulübü tarafından "Güncel Olgular Eşliğinde Adli Tıp" konulu konferans düzenlendi. LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Fakültesi Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Alkan konuşmacı olarak katıldı.

LAÜ’de Güncel Olgular Eşliğinde Adli Tıp konulu konferans gerçekleştirildi...

Bilir kişi tarafından incelenmeli”

   Konferansta otopsi, alkol, adli tıp, kadına yönelik şiddet, sahte imza, babalık testi gibi güncel, yaşanan olgular üzerinde duran Alkan, yaşanan süreçlerin sağlıklı yürütülmesi ve olumlu sonuçlar elde edilmesi için, alanında deneyimli bilir kişiler tarafından incelenerek soruşturmanın yapılması gerektiğini belirtti.

   Türkiye’de 15 hastanede, KKTC’de ise, 2 hastanede otopsinin yapıldığını söyleyen Alkan, otopsisi yapılacak olan vakanın, ilgili ildeki hastaneye gönderilerek orada görev yapan adli tıp uzmanları tarafından incelenerek, sonuçlandırıldığını belirtti. Alkan, adli tıp vakalarında otopsisi yapılacak olan kişinin yakınlarının kaygılarının giderilmesi ve incelemenin sağlıklı yapılabilmesi için, aile tarafından belirlenen bir adli tıp uzmanın operasyon sırasında otopsi yapacak olan ekibin yanında olmasını talep etme hakkına sahip olduğunu söyledi.

   Alkan, şiddet olaylarına da değinerek, şiddetin dünyanın her yerinde olduğunu, Türkiye’de ise gün geçtikçe arttığına işaret etti. Alkan, dünyada şiddeti önleyebilmek ya da daha aza indirebilmek için, eğitim sisteminin devreye sokulması ve devletin bu tür olaylar karşısında caydırıcı yeni bir sistem geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

   Konferans, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi. Konferansın sonunda LAÜ Hukuk Kulübü Başkanı Yunus Emre Kahraman tarafından Prof. Dr. Nevzat Alkan’a teşekkür belgesi takdim edildi.




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu