kstb

telsim

02-05-2019 14:06 GÜNDEM

Kıbrıs İlim Üniversitesi gençleri, Ankara’da Milli Mücadele coşkusuyla buluşacak

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin başlangıcı olarak kabul edilen Milli Mücadelenin 100. yılı kutlamalarına Kıbrıslı Türk gençler de katılacak. Etkinliğe katılacak olan öğrenciler, 10 Mayıs 2019, Cuma günü csu.edu.tr web adresinden duyurulacak. Etkinliğe 15 ile 20 öğrenci katılması planlanıyor. Etkinliğe katılacak olanların uçak biletleri TC Büyükelçiliği tarafından, Ankara’daki konaklama giderleri ise Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Kıbrıs İlim Üniversitesi gençleri, Ankara’da Milli Mücadele coşkusuyla buluşacak

Program Akışı

Kıbrıs İlim Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkez Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Balyemez, Kıbrıslı Türk gençlerin, Milli Mücadele etkinliklerine katılabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen “100 Yıl Önce Olduğu gibi: Türkiye ile Birlikte” adlı projenin program akışını şöyle açıkladı:

1) Ankara’ya intikal (18 Mayıs 2019)

2) Anıtkabir’deki etkinliklere katılım, Birinci ve İkinci Meclislerin gezilmesi, Anıtpark’ta yapılacak etkinliğe katılım

3) Sakarya Meydan Muharebesi Milli Parkının gezilmesi (20 Mayıs 2019)

4) KKTC’ye dönüş (21 Mayıs 2019)

 

Katılım Koşulları

a. KKTC vatandaşı ve 18 yaşından büyük olmak

b. Kıbrıs Türk Mücadele tarihi, Milli Mücadele, Atatürk ve Kıbrıs Türk toplumu, Kıbrıs sorunu konularında en az 750 kelimeden oluşacak bir makalenin yazılması, Makalelerin [email protected] adresine gönderilmesi.

c. Makalenin altına daha önceden Ankara ve Anıtkabir’in görülüp görülmediği notunun düşülmesi.

d. Etkinliğe katılacak kişinin herhangi bir sağlık probleminin olmaması.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu