kstb

telsim

10-01-2018 11:08 SİYASET

Gözler hükümet oluşumuna çevrildi

Gözler hükümet oluşumuna çevrildi

Erken genel seçimin ardından gözler hükümet oluşumuna çevrildi.Seçim sonuçlarını alan siyasi partiler değerlendirme toplantılarına başladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi parti meclisleri toplantılarında UlusalBirlik Partisi ile koalisyona girmeme kararı aldı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Meclisi, Milletvekilliği Erken Genel Seçiminlerinde çıkan sonuçları değerlendirdi.

Partiden yapılan açıklamada, Parti Meclisi’nin Ulusal Birlik Partisi ile bir koalisyon hükümeti kurulmaması yönünde oybirliği ile karar aldığı bildirildi.

Açıklamada teamüller gereği Cumhurbaşkanı’nın hükümeti kurma görevini Ulusal Birlik Partisi genel başkanına vermesi ve UBP Genel Başkanının parlamentoya giren siyasal partilerle koalisyon görüşmelerine başlamasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada “CTP Parti Meclisi, Ulusal Birlik Partisi’ne oy veren yurttaşlarımızın ortaya koyduğu iradeye saygı duymakla birlikte, seçim sürecinde açıklamış olduğumuz gibi bu dönemde UBP ile herhangi bir koalisyonda yer almamızın mümkün olmadığını açıklama gereksinimini duymuştur. UBP’nin hükümeti kuramaması halinde ortaya çıkmış olan aritmetik farklı hükümet modeli ihtimallerine açıktır ve gerekmesi halinde bu ihtimaller ülkemize ve halkımıza karşı sorumluluklarımız çerçevesinde değerlendirilecektir” ifadelerine yer verildi..

Halkın Partisi, Parti Meclisi de toplantı yapmıştı. Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, toplantıda oy birliği ile UBP ile koalisyon kurmama ve bu nedenle de UBP ile herhangi bir koalisyon görüşmesi yapmama kararını alındığını açıkladı.

Toplumcu Demokrasi Partisi Parti Meclisi de, genişletilmiş MYK toplatısı neticesinde UBP ile hükümet kurmama yönünde karar üretti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Parti Meclisi’ne tavsiye kararını sosyal medyada hesabından açıkladı

Açıklamada, “Toplumcu Demokrasi Partisi, 7 Ocak erken genel seçimleri sonrası oluşan tabloda Ulusal Birlik Partisi ile herhangi bir hükümet görüşmesi gerçekleştirmeyeceği yönünde karar üretmiştir”ifadelerine yer verildi.

Halkın Partisi Parti Meclisi az önce gerçekleştirdiği toplantısında oy birliği ile UBP ile koalisyon kurmama ve bu nedenle de UBP ile herhangi bir koalisyon görüşmesi yapmama kararını almıştır.




DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu