kstb

telsim

20-11-2015 12:32 EĞİTİM

GAU’den öğretmenlere hizmetiçi eğitim

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu’na bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda bulunan Fransızca öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim verilmeye başlandı. GAU Okullar Grubu Başkanı Dr. Ferdiye Ersoy öncülüğünde Institut Français işbirliğiyle verilen eğitime, tüm ilk ve orta dereceli okullarda görev yapan Fransızca öğretmenleri katılıyor. Eğitimler, Institut Français Müdür Yardımcısı Marilu Soria ve Kültürel ve Dilbilimsel program görevlisi Claire Rheinart tarafından veriliyor.

GAU’den öğretmenlere hizmetiçi eğitim

Fransızca ikinci dil

Hizmet içi eğitim çalışmasıyla ilgili olarak bilgi veren GAU Okullar Grubu Başkanı Dr. Ferdiye Ersoy, GAU Okullar Grubu’na bağlı okullarda eğitim dilinin İngilizce olduğunu, ikinci dil olarak ise Fransızca’nın kullanıldığını açıkladı.  Fransızca dil eğitiminin aktif olarak üç yaştan itibaren haftalık programlarla öğrencilere verildiğini anlatan Ersoy, GAU Okullar Grubu Fransızca dil eğitimi öğretmenlerine bu eğitimin verildiğini belirterek şunları söyledi:

“Hizmetiçi eğitim seminerleri kapsamında öncelikli olarak öğretmenlerle birlikte başlayan çalışmalarda, öğrencilerin DELF ve DALF sınavları hakkında  eğitim verilirken, dikkat edilmesi gereken noktalar incelendi.  DELF ve DALF Fransız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen resmi dil diplomalarıdır. Bu diplomalar tek elden hazırlanmış mesleki, akademik ve eğitim alanlarında uluslararası geçerliliğe sahiptir.”

 

Dilin aktif kullanılması sağlanıyor

Institut Français ile yapılan işbirliğiyle Fransızca dil eğitimin yanında kültür ve geleneksel yapısının da tanıtıldığını anlatan Ferdiye Ersoy “Yıl içinde planlanan etkinliklerle de dilin aktif kullanımını sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İngilizce, Türkçe ve Fransızca  dersleri eşgüdümlü planlarla işleniyor” diyerek şunları söyledi: “Avrupa ortak dil kriterleri çerçeve programına uygun planlanan ünitelerden oluşturulmuştur.  Ana sınıflarından itibaren  yabancı dil öğretimi günlük yaşamın bir parçası olarak planlanır. Okulumuzda, öğrencilerimizin Fransız kültürü hakkında bilgi sahibi olmaları için Fransızca derslerindeki günlük planlarda ; Arkadaşlık ilişkileri, aile, yemek, sporsal aktiviteler, kültürel aktiviteler planlanır.”

Bu yıl başladığımız eğitim çalışmalarınıda gelecek yıllara taşıyarak geliştirmeyi planlıyoruz.




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu