kstb

telsim

03-12-2015 13:36 EĞİTİM

GAÜ Bal Ormanları Projesi, Türkiye’de tanıtıldı

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Karpaz bölgesinde başlattığı “Bal Ormanları Projesi” Türkiye’de de büyük bir ilgiyle karşılandı. Türkiye Orman Genel Müdürlüğü, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanlığı, “Ormanlar ve Arıcılık” başlıklı çalıştay başladı. Bolu’da gerçekleştirilen çalıştayın ilk gününde Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı İsa Sertkaya tarafından “Ormanlar ve Arıcılık” konulu bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından GAÜ Bal Ormanları Projesi’nin sunumu gerçekleştirildi.

GAÜ Bal Ormanları Projesi, Türkiye’de tanıtıldı

Yapılan sunumlar

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Selma Ülgentürk’ün “Salgı Balı” kaynağı ve diğer böcek türleriyle ilgili sunumunun ardından GATA’dan Prof.Dr Mehmet Tanyüksel apiterapi sunumunu yaptı.

Yrd.Doç.Dr. Meral Kekeçoğlu’nun DAGEM’den dünyada ve Türkiye’de arı safarisi sunumunun gerçekleşmesinin ardından Kıbrıs’ta arıcılık, Arı safari, Api terapi, Arı ırkları, Kıbrıs florası, ağaçlandırma ve GAÜ Karpaz Bal Ormanı projesi üzerinde çalışma yapıldı.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Tanıtıldı

Girne Amerikan Üniversitesi Karpaz Bal Ormanları Proje Koordinatörü Mehmet Osmanlılar, Türkiye Orman Genel Müdürlüğü, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanlığı, “Ormanlar ve Arıcılık” başlıklı çalıştayına katılarak , Girne Amerikan Üniversitesi Karpaz Yaşam Kampüsü ve Bal ormanları ile detaylı bilgi aktararak , Girne Amerikan Üniversitesinin Kıbrıs ‘a ve bölge halkının kalkınması adına gerçekleştirmiş olduğu adımlardan bahsetti.Odun dışı Ürünler Daire Başkanı ve Arıcılık ve Çam Balı Araştırma Merkezi yetkilileri ile de görüşen  Osmanlılar , Bal Ormanları projesine de değinerek, sadece proje odaklı değil aynı zamanda çevreye de büyük önem verdiklerinden bahsettiler, çevredeki bitki ve ağaç türlerini incelemeye aldıklarını ve arşivlediklerini , Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu

Başkanı Serhat Akpınar’ın vizyonu ile de taş ocaklarını kaldırdıklarını ve gölet çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Yapılan projelerin Kıbrıs halkı için olduğu kadar aynı zamanda bölge halkı içinde çok önemli olduğunu vurgulayan Osmanlılar , özellikle Karpaz Yaşam Kampüsü’nün faaliyete geçmesi ile birlikte , Girne Amerikan Üniversitesi öğrenci enerjisinin kampüse taşınmasının da bölge de çok etkin olduğunu vurgulayarak , gelişmeleri tüm Kıbrıs halkı ile birlikte izlememiz gerektiğine değindi .

 




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu