kstb

telsim

06-05-2020 00:47 GÜNDEM

Bozkaya :Bundan sonra ne bekliyor bizi?

Bozkaya :Bundan sonra ne bekliyor bizi?

COVİT 19 döneminde yaşadığımız tüm bu olumsuzluklara rağmen, aslında iyi şeyler de yaşadık. Dünyaya göre Türkiye'miz ve güzel yasemin kokulu Kıbrıs'ımız bu lanet koronayı en az zararla atlatıyor.

Birlik beraberlik ve dayanışma içinde olunduğunu dünyaya göstermiştir.

Öte yandan yaklaşık iki aya yakındır karantinada olduğumuz bu süreçte bol bol kitap okumaya ve 35 yıllık Kıbrıs yaşantımda bu kadar tatil yapmadım. Aileme, çocuklarıma bu kadar zaman ayırıp ilgilenememiştim güzel zaman geçirememiştim.

Geçmişe dönük anılarımızı, dertlerimizi konuşmamıştık.

Yine bu süreçte sayın devlet büyüklerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve iş verenlerimizin işçi emekçilerine, kimlerin ne kadar duyarlı olduklarını ve ne kadar dostlarımız olduklarını  öğrenmiş olduk.

Ama yine de keşke diyorum, bu illet korona olmasaydı da bunları yaşamasaydık.

Peki bundan sonra ne bekliyor bizi?

4 Mayıs'ta kısmen işlerimize başladık...

Piyasada sıcak para  olmayışından tüm sektörler özeliklede inşaat sektörü müteahitler taşeronlara,  taşeronlar da  çalışanlarına hakedişlerini zamanında ödeme yapabilecekler mi? Yapamadığı zaman ne olacak alacaklı kime gidecek? Ülkemizde iş mahkemeleri ve ara bulucu olmadığından, olan yine çalışana,  emekçiye olacak. Biriken banka kredi taksitleri, elektrik, su gibi faturalar  nasıl ödenecek?

Durum hiç iç açıcı değil.

Tüm bu sorunlar  yine Kıbrıs Türk Taşeronlar birliğinin  omuzlarında olacak gibi görünüyor. K.T.T.B nasıl ki korona sürecinde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde  herkese örnek oldularsa  bundan  sonra da daha fazlasını yapmasını umut ediyorum. Çünkü asıl bundan sonra birlik, beraberlik ve dayanışmaya ihtiyaç vardır..




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu