kstb

telsim

10-01-2018 15:11 SİYASET

BKP Genel Başkanı İzcan seçim sonuçlarını değerlendirdi

BKP Genel Başkanı İzcan seçim sonuçlarını değerlendirdi

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan 7 Ocak’ta gerçekleştirilen milletvekilliği seçimlerinin sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.

İzcan, demokrasi gereği seçim sonuçlarını kabul etmek gerektiğini belirtti.

Parti olarak solda birlikteliği sağlamak için çözüm yanlısı partileri ziyaret edip ikna etmeye çalıştıklarını, bu çağrılarına sadece TKP-Yeni Güçler’in olumlu yanıt verdiği için bu partiyle ittifak yaparak seçime gittiklerini belirtti.

İzzet İzcan, seçim sonuçlarının bir kaos doğurduğunu savunarak, “ortaya neredeyse hükümet kurulamaz bir durum çıktı. Kurulsa bile ömrü uzun olmaz. En erken zamanda yeni bir seçimle karşı karşıyayız. Yaşananlardan ders çıkarmalıyız” dedi.

Soldaki partilere çağrıda bulunan İzzet İzcan, sol partilerin kendi aralarında kavgaya girmeyip en geniş işbirliğini başarması gerektiğini, aksi taldirde olası bir seçimde de başarısızlığın kaçınılmaz olacağını belirtti.

Seçime katılım oranının düşüklüğüne de dikkat çeken İzcan, bunun sebeplerinin siyasete duyulan güvensizlik, hükümetlerin başarısızlıkları ve Kıbrıs Türk toplumunun iradesine uygun politikaların eksikliği olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İzcan, BKP’nin geçmiş seçimlerde aldığı oy oranını düşürmesinin hatırlatılması üzerine, seçim sonuçlarını parti yetkili kurullarında en geniş şekilde değerlendireceklerini ve yaşananlardan dersler çıkarıp yola devam edeceklerini kaydetti.

Seçim öncesi BKP’de yaşanan bölünmenin sorulması üzerine İzzet İzcan, o dönemde ayrılan partililerin büyük bölümünün geri döndüğünü, provokasyonu yapan 3-5 kişi haricinde herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.




DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu