kstb

telsim

07-12-2015 08:24 EĞİTİM

BAŞARIYA GİDEN YOL, AMERİKAN KOLEJİ’NDEN GEÇİYOR

AMERİKAN KOLEJİ’NDE UYGULANAN SİSTEMLİ EĞİTİM FARK YARATIYOR Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) okullar grubuna bağlı Amerikan Koleji’nde anadilini en iyi şekilde kullanan, bilimsel, eleştirici, yapıcı ve yaratıcı düşünme yolları kazanmış bireyler yetiştirildiği belirtilerek “Başarıya giden yol Amerikan Koleji’nden geçer” denildi.

BAŞARIYA GİDEN YOL, AMERİKAN KOLEJİ’NDEN GEÇİYOR

IGCSE, First Language Turkish,  AS ve A LEVEL gibi uluslararası sınavlarda öğrencilerin en üst seviyede Türkçe sertifikasyonu almasının sağlandığı vurgulanan açıklamada “Öğrencilerin her sınıf düzeyinde ders kapsamlarının YGS-LYS ile ilişkilendirilmesi sağlamaktayız. YGS-LYS’ye hazırlık sürecini 4 yıla yayarak öğrencilerimizin farklı alanlarda da kendilerini yetiştirebilmelerine fırsat sağlanır, gözlem formları aracılığı ile öğrencilerimiz sürekli takip edilir, ders dışı tamamlayıcı öğrenme faaliyetleri konusunda çalışmalar planlanır. Türk Dili ve Edebiyatı dersleri, tiyatro ve yaratıcı drama teknikleriyle desteklenerek tiyatro kulüpleriyle öğrencilerin öğrendiklerini sergileme fırsatları verilir” denildi. 

 

Okuduklarını anlama yeteneği

Öğrencilerin izlediği, dinlediği ve okuduklarını tam ve doğru olarak anlaması konusuna önem verilen Amerikan Koleji’nde, böylece eğitim gören çocukların inceledikleri ve düşündüklerini, doğru ve amaca uygun olarak anlatma beceri ve alışkanlığını kazandığı belirtildi. Amerikan Kolej’in fark yaratan eğitim-öğretim sistemiyle ilgili olarak verilen bilgide bu amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda çeşitli yöntem ve teknikler uygulandığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

 

Ders araç ve gereçlerinde zenginlik

“Ders kitabı bir dersin işlenişinde öncelikli araç olarak görünse de tek araç olmadığı anlayışından hareketle yazınsal metinlerin olduğu, nitelikli çocuk yazını eserleri Türkçe derslerinde temel kaynaklar olarak kullanılmaktadır. Bunun yanında karikatürler, kısa filmler, görsel sunular, ders notları, soru kaynakları, çeşitli bilgisayar programları da derslerde sıklıkla kullanılan araç gereçlerdir”

 

Türk dili ve edebiyatı

GAÜ Amerikan Koleji’nde Türk Dili ve Edebiyatı’nın gücünü, zenginliğini ilkokuldan 12. sınıfa kadar bütünlük gösteren bir programla öğretildiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“Türk Dili ve Edebiyatı programı, ulusal programın amaçları doğrultusunda, Uluslararası  programların güçlü yanlarından da yararlanarak oluşturulmuştur. Dünya Edebiyatı’nın farklı akımlarını yansıtan örneklerine de yer verilen bu programda, sözlü ve yazılı anlatım çalışmaları yapılır. Aynı zamanda şu anda yaşamakta oldukları coğrafyanın kültürünü, geleneklerini ve geçmişlerini yansıtan bir ders olan Kıbrıs Türk Edebiyatı’nı  da öğrenerek geçmişlerinden kopmayan birer genç olarak da yetişmektedirler”

 

Çağdaş yöntem ve teknikler uygulanıyor

Derslerde farklı yöntem ve tekniklerin konulara göre uygulandığı vurgulanan açıklamada “Münazaralar, drama çalışmaları, piyesler, sözlü veya yazılı öykü tamamlama, diyalog oluşturma, yazım yanlışlarının veya herhangi bir dilbilgisi konusunun daha iyi kavranması için oyunlar bu çalışmalardan bazılarıdır. Tüm dilbilgisi konuları, bilgisayar sunumları ve ders notları şeklinde öğrencilere aktarılır. Okumayı keyifli bir alışkanlık haline getirmek amacıyla çocuk edebiyatının seçkin örneklerinin de bulunduğu seçilen kitaplar, ele alınan ana temalarla ilişkilendirilerek dersin işlenişine dahil edilir” denildi

Kendilerini ifade edebilme gücü

Uygulanan sistemde öğrencilerle birlikte pano çalışmaları yapıldığı, aktif olarak görev almaya önem verildiği, kompozisyon yazabilme alışkanlığı kazandırıldığı belirtilen açıklamada “Öğrencilerin kendilerini ifade edebilme gücünü geliştirmek için iletişim ve beden dilini kullanmaya yönelik drama ve sahne gösterileri düzenlenmektedir. Bunların dışında öğrencilerimiz Türkçe kelime yarışmaları, Türkçe-sosyal bilgi yarışmaları; okul içi ve Kıbrıs genelinde  şiir, kompozisyon ve öykü yarışmalarına katılarak Türkçe dersinin amaçlarını tam olarak öğrenmektedirler” denildi




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu