kstb

telsim

08-04-2024 18:22 GÜNDEM

Apple'dan 50 milyon dolarlık yapay zeka anlaşması

Apple'dan 50 milyon dolarlık yapay zeka anlaşması

Apple, yapay zeka modelini eğitmek amacıyla stok görsel platformu Shutterstock ile işbirliği yapma kararı aldı.

Son yıllarda yapay zeka alanında önemli ilerlemeler kaydedilmiş olması, birçok şirketin yatırım planlarını güncellemesine ve bu alandaki gelişmelere odaklanmasına yol açtı. Apple da bu şirketler arasında yer alıyor ve son birkaç aydır yoğun mesai harcayarak yapay zeka modeli geliştirmeye odaklanmış durumda. Şirketin geçmişte attığı önemli adımlardan biri ise sonunda gün yüzüne çıktı.

Shutterstock ile anlaştı

Yakın zamanda edinilen bilgilere göre, Apple'ın 2022'nin sonlarında stok fotoğrafçılık devi Shutterstock ile 50 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığı ortaya çıktı. Bu önemli iş birliği çerçevesinde Apple, yapay zeka modelinin resim oluşturma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor ve bu amaçla Shutterstock'un geniş görsel veri tabanından yararlanacak.

Daha önce Google, Meta ve Amazon gibi diğer teknoloji devleri de Shutterstock ile benzer anlaşmalar yapmıştı. Ayrıca Apple, yapay zeka modelini eğitmek için geçtiğimiz aylarda Conde Nast, IAC ve NBC gibi medya şirketleriyle de benzer bir iş birliği anlaşması imzalamıştı.

Apple, 10 Haziran'da gerçekleşecek WWDC 2024 etkinliği sırasında iPhone'ların yeni işletim sistemi olan iOS 18'i tanıtacak. Bu yazılımın önemli yenilikler getireceği ve yapay zeka açısından da öne çıkacağı belirtiliyor. 

 



Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu