kstb

telsim

11-02-2022 13:11 GÜNDEM

Alihan Pehlivan'ın tehditvari ifadelerine Basın-Sen'den yanıt: Kıbrıs Postası yazarı Vatan Mehmet’in yanındayız

Kıbrıs Postası yazarı Vatan Mehmet’in paylaşımının altında Gündem Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Alihan Pehlivan’ın tehditvari ifadeler kullanmasının ardından Basın-Sen’den yapılan açıklamada Mehmet’e destek belirtildi.

Alihan Pehlivan'ın tehditvari ifadelerine Basın-Sen'den yanıt: Kıbrıs Postası yazarı Vatan Mehmet’in yanındayız

İş insanı Halil Falyalı’nın suikasta uğramasının ardından açıklamalar ve tartışmalar sürüyor...

Kıbrıs Postası yazarı ve Haber Müdür Yardımcısı Vatan Mehmet, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Falyalı’nın cenaze törenine değindi, Gündem Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Alihan Pehlivan ise verdiği yanıtta tehditvari ifadeler kullandı.

 

Söz konusu ifadelerle ilgili açıklamalarda bulunan Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Vatan Mehmet’e desteğini belirtirken olası bir hukuki süreçte de yanında olduğunu açıkladı.

Basın-Sen tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Ülkemizin kuzeyinde son dönemde yaşanan silahlı saldırı, suikast olayları ve bu olaylar karşısındaki siyasi irade, medya ve güvenlik güçlerinin tutumu tartışmaya açık bir hal almıştır.

Kişisel güvenliğimizden dahi emin olamadığımız, fiziki olarak adamızda yaşansa da kaynağının Türkiye derin devleti ve hatta uluslararası suç örgütleri olduğu gerçeğini yüzümüze çarpan kriminal olaylara karşı toplumsal olarak ses yükseltilmesi gereken bir noktadayız.

Yapılan saldırılarda katledilen kişilerin ailelerine sabır ve başsağlığı dilerken, yaşanılanların ve sonrasında ortaya atılan iddiaların ciddi şekilde araştırılması ve gerçeklerin su yüzüne çıkması konusunda ısrarcı olmamız gerektiğini vurgularız.

Adamızın irademiz dışında bir suç ve mafyanın sokaklarda kol gezdiği bir yere çevrildiği, basının çeşitli yollarla susturulduğu, siyasilerin bir kısmının bahsedilen suç odaklarıyla kol kola olması sebebiyle suskunları oynadığı bir ortamda, bir de kraldan çok kralcıların, fikirlerini ve düşüncelerini ifade eden gazetecilere karşı tehdit savurması bardağı taşıran son damladır.

Kıbrıs Postası yazarlarından Vatan Mehmet’in, Falyalı suikastine ilişkin yaptığı bir paylaşıma, Falyalı’nın sahibi olduğu Gündem Kıbrıs adlı haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni pozisyonunda bulunan Alihan Pehlivan tarafından tehditle karşılık verilmesi hem suçtur hem de kabul edilemezdir.

Bilinsin ki, Kıbrıs Türk basını farklı görüşlerin özgürce ifade edilebildiği, eleştirilerin yüksek perdeden yapılabildiği bir ortamda var olmuş ve var olmaya devam edecektir.

Yapılan tehdit bir suç olmakla birlikte, üyemiz Vatan Mehmet’in hukuki mücadele başlatması durumunda sendika olarak yanında olacağımızı bildiririz.

Alihan Pehlivan’ın kendisinin de mensubu olduğu basın sektöründeki özgür ifade ve eleştiri hakkı karşısında haddini aşan ve suç oluşturan tavrını şiddetle kınadığımızı ve bu tip mafyatik yaklaşımlara asla izin vermeyeceğimizi vurgularız.

Ayrıca, ülkemizdeki iktidarı ve muhalefetiyle tüm siyasi kanadın, olayın aydınlatılması noktasında ısrarcı olmaya davet ederiz.

Polis Basın Subaylığı’nı da gerek Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan’a yapılan silahlı saldırı gerekse son yaşanan Falyalı suikasti ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için bir basın toplantısı düzenlemesi gerektiğini hatırlatırız.”




Etiketler : Halil Falyalı
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu