kstb

telsim

14-12-2017 10:43 DÜNYA

AB liderleri bugün Brüksel’de bir araya gelecek

AB liderleri bugün Brüksel’de bir araya gelecek

AB liderleri bugün Brüksel’de bir araya gelecek.Liderlerin Kudüs’ün statüsünün iki devletli çözüm çerçevesinde İsrail ve Filistin’in başkenti olması gerektiği görüşünü teyit etmesi bekleniyor.Brüksel’deki zirvede Liderler; savunma ve güvenlik iş birliği, sosyal konular, göç, Kudüs, Rusya, Brexit, ekonomik ve parasal birlik konularını ele alacak.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek AB Liderler Zirvesi’nde farklı konuların ele alınacağı üç oturum yapılacak. Son oturumda Brexit müzakerelerine ilişkin son gelişmeler de tartışılacak.

Liderler, dış ilişkiler ışığında Kudüs’e ilişkin gelişmeleri de ele alacak.Liderlerin Kudüs’ün statüsünün iki devletli çözüm çerçevesinde İsrail ve Filistin’in başkenti olması gerektiği görüşünü teyit etmesi bekleniyor.

Dış ilişkiler çerçevesinde, Ukrayna’daki gelişmeler bağlamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’den Minsk Anlaşması’na ilişkin bilgi alacak liderlerin, Rusya’ya yönelik yaptırımların uzatılması kararını da ele alması öngörülüyor.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu