kstb

telsim

13-10-2017 17:27 SAĞLIK

53 İthal ürünün 47’si, 31 yerli ürünün 23’ü temiz çıktı

53 İthal ürünün 47’si, 31 yerli ürünün 23’ü temiz çıktı

Tarım Dairesi 6-12 Ekim 2017 dönemi yerli ve ithal tarım ürünleri denetim sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Buna göre ithal ürünlerden armut çeşitleri, üzüm çeşitleri, nektarin, elma çeşitleri, şeftali, antepfıstığı, lolorosso, çeri domates, pul biber, cennet hurması olmak üzere 53 ithal üründen alınan numunelere yapılan analizlerde 47 ürün temiz olup, 6 üründe limit üstü kalıntı tespit edilmiştir. Bunlar Nuri Ersoy’a ait şeftali ile Onbaşı Ltd’e ait 2 çeşit elma, nektarin, şeftali ve lolorossodur. Onbaşı Ltd’e ait 2 çeşit elma, nektarin ve şeftali menşeine iade edilmiş olup, lolorosso ile Nuri Ersoy’a ait şeftali imha edilmiştir.

Yerli ürünlerden nar, marul, salatalık, domates, pazı, roka, ıspanak, böğrülce, taze soğan, turp olmak üzere 31 numunede yapılan analizlerde 23 ürün temiz çıkıp, 8 üründe limit üstü kalıntıya rastlanmıştır. Bunlar Çamlıköy’den Ata Baler’e ait nar, Güneşköy’den Işılay Bilgin’e ait nar, Güzelyurt’tan İnanç Yüksel, RamadanKandulu ve İbrahim Mumin’e ait nar, Bostancı’dan Ayşe Değirmenci’ye ve Emirzade Günsel’e ait nar ve geçen hafta limit üstü çıkan Mağusa’dan Tahsin Şen’e ait salatalık olup, bu ürünlerin hasadı bir sonraki tahlile kadar durdurulmuştur.
Geçen hafta yapılan analizde limit üstü çıkan Ozanköy’den Serpil Bayur’a ait pazı ile Bostancı’dan Selim Sergey’e ait nar bu hafta yapılan analizlerde limit altına indiğinden bu ürünlerin hasadına izin verilmiştir.




Etiketler :
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu