© Ne Haber Kıbrıs

YDP'DEN SEÇİM YASASINDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK ÇAĞRISI

Yeniden Doğuş Partisi (YDP), seçim tarihinden önce Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nın yeniden ele alınması gerektiğini savunarak, yıllardır gündeme getirdiği reform önerilerini bir kez daha kamuoyunun dikkatine sundu.
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Meclis'te bekleyen yasa önerilerinin görüşülmesi gerektiğini belirterek, seçimlerin ne zaman yapılacağından önce seçim sisteminin daha adil ve işlevsel hale getirilmesinin önem taşıdığını ifade etti.
YDP'nin seçim yasasında yapılmasını istediği dört temel değişiklik şöyle:
Karma oyun kaldırılması veya daha sade bir hale getirilmesi
Seçim bölgelerinin Lefkoşa, Mağusa ve Girne olmak üzere üç bölgeye düşürülmesi
Seçim barajının yüzde 7'ye yükseltilmesi
Siyasi partilerin ittifak yaparak seçime katılabilmesine olanak sağlanması
Arıklı, bu önerilere geçmişte Demokrat Parti'nin de destek verdiğini hatırlatarak, UBP ve muhalefet partilerinin konuya ilişkin görüşlerini merak ettiklerini söyledi.
Seçim takviminin yoğun şekilde tartışıldığı bir dönemde gelen öneriler, KKTC'de seçim sisteminin geleceğine ilişkin yeni bir tartışmanın kapısını araladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER