© Ne Haber Kıbrıs

Hristodulidis Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 65. yıldönümünü kutladı: Ulusal hedef 'işgali' sonlandırmak

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, "Kıbrıs Cumhuriyeti"’nin Kıbrıs halkının en büyük kazanımı olduğunu belirterek, uluslararası alanda güçlendirilmesinin ve "Türk işgalinin" sonlandırılmasının ülkenin yeniden birleşmesi için kritik olduğunu vurguladı.

 

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 65’inci yıldönümü” sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Haravgi ve diğer gazetelere göre, Hristodulidis mesajında “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıs halkının en büyük kazanımı olduğunu” iddia ederek “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, uzun yıllar süren ve EOKA’nın sömürge karşıtı mücadelesiyle gelinen tarihi zirve olduğunu” savundu.

“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda güçlendirilmesinin önemli olduğunu” ifade eden Hristodulidis, “Türk işgalinin sonlandırılması, özgürleştirme ve ülkenin yeniden birleştirilmesi şeklindeki ulusal hedeflere bu şekilde ulaşılabileceğini” de sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER