Ercan Havaalanı İçin Şok Karar!
GÜNDEMTaşyapı İnşaat sahibi Emrullah Turanlı’ya 25 yıllığına kiralanan Ercan Havaalanı’nın “işletme haklarının devredilmesine ilişkin” ihale şartnamesi 4 yıl daha uzatıldı
Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün talebi üzerine Bakanlar Kurulu geçtiğimiz gün aldığı karar doğrultusunda Taşyapı İnşaat sahibi Emrullah Turanlı’ya 25 yıllığına kiralanan Ercan Havalanı’nın “İşletme haklarının devredilmesine ilişkin” ihale şartnamesini 4 yıl daha uzattı.
CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer konuyla ilgili yaptığı açıklamada UBP-DP azınlık hükümetinin son günlerde aldığı kararların ne ahlaki ne vicdani ne de etik hiç bir yanı olmadığını söyleyerek “ Bu iş, bugün ok adar pervasızlığa ulaşmıştır ki, Ercan Havalanı ihale sözleşmesinde yer alan 25 yıllık süre 4 yıl daha kamuya açıklanmadan ve gerekçesi söylenmeden uzatıldı” dedi.
Soyer bu kararkar Geçitkale Havalanı’nın 29 yıl devre dışı kalacağı anlamına geldiğini ifade etti.
İlginizi Çekebilir