kstb

telsim

13-11-2017 11:24 GÜNDEM

Yeniden Doğuş Partisi Sipahi köyünü ziyaret ederek halkla bir araya geldi.

ARIKLI; “74 GÖÇMENİ EV HANIMLARIMIZI TÜRKİYEDEN EMEKLİ EDECEĞİZ” Yeniden Doğuş Partisi seçim çalışmaları kapsamında cumartesi gecesi Sipahi köyünü ziyaret ederek halkla bir araya geldi. Yeniden Doğuş Partisi Milletvekili aday adaylarının da eşlik ettiği ziyarette halka hitaben bir konuşma yapan Genel Başkan Erhan Arıklı, KKTC halkının kronikleşmiş ortak sorunları olduğunu, bu sorunların halkı canından bezdirdiğini, ama 74 göçmeni vatandaşların ekstradan sorunları olduğunu belirtti.

Yeniden Doğuş Partisi  Sipahi köyünü ziyaret ederek halkla bir araya geldi.

74 Göçmeni vatandaşların en önemli sorunun “Temsil” sorunu olduğunu anlatan Arıklı; “Bu kesim yasama, yürütme ve yargı organlarında yeterince temsil edilmediklerini düşünüyor. Bazılarının bunu bir sorun olarak görmemesi, bu sorunu ortadan kaldırmıyor. Sorunları halının altına süpürerek çözmüş olmazsınız. Gelin bu insanlarla konuşun. Empati yapın ve onlara niye yanlış düşündüklerini anlatın. Nüfusun  %35 ini oluşturan bu kesimin Mecliste niye 2 Milletvekili ile temsil edildiğini açıklayın. Yasama ve Yürütme organlarında niye yeterince temsil edilmediklerini kendi üslubunuzla anlatın. Lefkoşa ve Girne’de lüks villalarda viski yudumlayarak Karpaz bölgesi insanının hakkında ahkam kesmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

Arıklı 74 Göçmeni vatandaşlarının sorunlarını çözmek ve onları yardıma muhtaç durumdan kurtarmak için çalışmalar yaptıklarını, hazırladıkları bir proje ile 74’ten sonra bu Ada’ya gelen vatandaş olan ve 25 yıl bu ülkede yaşayan bütün ev hanımlarını Türkiye Cumhuriyetinin çıkardığı 3201 sayılı kanundan yararlanarak emekli edeceklerini, bununla ilgili projelerinin seçim bildirgesinde yer alacağını söyledi. Arıklı; “74 Göçmeni vatandaşlarımızı özellikle hanımlarımızı üç kuruş paraya muhtaç olmaktan kurtaracak projelerin peşindeyiz. Bize güvenin. Bir çok projemiz başka partiler tarafından çalınıyor. Bu projemizi de başka partiler çalabilir. Ama onlar sadece konuşur. Biz yaparız” dedi.

Arıklı, YDP nin her türlü baskı ve entrika ile karşı karşıya olduğunu ama bunların kendilerini yıldırmayacağını ve ne pahasına olursa olsun bu partiyi iktidar yapacağını da sözlerine ekledi.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu