kstb

telsim

06-10-2015 14:03 GÜNDEM

Yeni Cezaevi konusunun artık ötelenemeyeceğine vurgu yapıldı

Yeni Cezaevi konusunun artık ötelenemeyeceğine vurgu yapıldı

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Gardiyanlar Birliği yetkililerini kabul etti, sorunlarını dinledi.

Gardiyanlar Birliği Başkanı Salih Kayalı, yeni yönetim olarak sıkıntıların aşılması için yol haritalarını belirlediklerini vurguladı.

Kayalı, “Cezaevinin genel sorunlarıyla ilgili kendimize bir yol haritası hazırladık. Cezaevi konusunda desteğe ihtiyacımız var ve sorunlarımızı biliyorusunuz ama sorunlarımızın ana kaynağı fiziki yapıdır”dedi.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar da yeni Cezaevi konusunun artık ötelenemeyeceğine vurgu yaptı.

Bakan Gürpınar, yeni bir Merkezi Cezaevi’nin ihtiyaç olduğunu ve yıllardır yapılamadığını ancak bunun artık daha fazla ötelenemez olduğunu belirterek “2016 yılı içerisinde yeni bir cezaevi inşaatına başlamamız gerekir. Bütçede gereki kaynağın ayrılması için biz görüşmelerimizi yaptık ve 2016 yılı içerisinde bir kaynak ayrılacak” dedi.

Bakan Gürpınar, Fiziki koşulların yanı sıra cezaevi çalışanlarının diğer sıkıntılarının aşılması için de çalışmalarını sürdüdüklerini belirtti.

Teşkilat Yasası’nın Cumhuriyet Meclisi komitesinde olduğunu ve bir iki görüşmeden sonra Genel Kurul’a çıkacağını ifade eden Bakan Gürpınar, bütçe görüşmeleri öncesinde Teşkilat Yasası’nın Meclisten geçirileceğini ve böylelikle cezaevindeki kadro sıkıntısının aşılacağını belirtti.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu