kstb

telsim

19-11-2019 16:44 GÜNDEM

YDÜ’DE SERGİ AÇILIŞI…

Kazakistanlı sanatçıların sergisi YDÜ’de açıldı...

YDÜ’DE SERGİ AÇILIŞI…

Kazakistanlı sanatçıların sergisi YDÜ’de açıldı... Kazakistanlı sanatçılar Aytkali Zhaisanbayev, Botagoz Tolesh ve Yergali Palymbetov’un Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladıkları ve toplamda 65 eserden oluşan üç ayrı kişisel resim sergisi ile Kazakistanlı sanatçılar Muldir Sagyndykova, Nurbek Zhardemov, Oralbek Kaboke, Altynshash Alpysbayeva ve Salimgali Myrzashev’e ait 43 eserden oluşan karma resim sergisi ve Azerbaycanlı sanatçılar Asmer  Narimanbekova, Jamalа Rahmanlı ve Rafael Aliyev’e ait 21 eserden oluşan  karma resim sergisi Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy tarafından açıldı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, açılışa, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel, rektör yardımcısı, enstitü müdürü, dekanlar, öğretim üyeleri, sanatçılar ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmalarının da yapıldığı etkinlikte kişisel sergileri açılan Botagoz Tolesh, Aitakali Zhaisanbayev ve Yergali Palymbetov’a Gümüş anahtar onur ödülü ile karma sergileri açılan Azerbaycanlı ve Kazakistanlı sanatçılara teşekkür belgeleri takdim edildi.  Sergi 22 Kasım 2019 tarihine kadar hafta içi 08.00-16.00 saatleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi sergi salonunda gezilebilecek.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu