kstb

telsim

05-06-2020 15:35 GÜNDEM

YDP NİN İLÇE İSTİŞARE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Yeniden Doğuş Partisinin Pandemi sonrası Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini yeniden değerlendirmek için ilçelerde başlattığı istişare toplantıları devam ediyor.

YDP NİN İLÇE İSTİŞARE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Önceki gün Gazimağusa İlçe Merkezinde geniş bir katılımla gerçekleşen istişare toplantısı dün de Girne İlçesinde devam etti. Girne İlçesinde de oldukça kalabalık bir partili grubunun ilgi gösterdiği toplantıda YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Pandemi sonrası KKTC Genelinde siyasette oluşan motivasyon kaybının Parti tabanını ne kadar etkilediğini anlamak için bu istişare toplantılarına başladıklarını belirterek, tabandan aldıkları mesajı parti yetkili kurullarında değerlendireceklerini söyledi.

 

Arıklı sözlerine şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine çok iyi başlamıştık. Çok da iyi bir noktada idik. Ama Pandemi sürecinde tüm insanlarımız ve siyasi partilerimiz ciddi bir şekilde motivasyon kaybına uğradı. Sağlık ve geçim derdi çok daha ön plana çıktı. İnsanları tekrar siyasete motive etmek zorundayız. Şu anda hangi aşamada olduğumuzu öğrenmek istiyoruz” dedi.

 

Arıklı, sağlık alanında kısmi bir başarı elde eden Hükümetin bu alanda başarılı çalışmalarını devam ettiremediği gibi, ekonomik alanda tam bir fiyasko yaşattığını söyledi. Arıklı; “Anavatan Kıbrıs Türkü diz çökmesin, KKTC iflas etmesin diye bize bir can suyu verdi. Bu Hükümet gerekli reform ve kalıcı ekonomik tedbirleri almazsa acı bir son bizi bekliyor” dedi.

 

YDP İlçe istişare toplantılarına İskele, Lefke, Güzelyurt ve Lefkoşa toplantıları ile devam edecek.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu