kstb

telsim

25-11-2018 17:29 SAĞLIK

Uzun Süreli İlişkilerde Mutlu Çiftlerin Çok İyi Bildiği 7 Seks Sırrı

Uzun Süreli İlişkilerde Mutlu Çiftlerin Çok İyi Bildiği 7 Seks Sırrı

Romantik ilişkilerin kilit noktası seks oluyor çoğu zaman. Eğer bir ilişkide cinsel yaşam varsa muhtemelen diğer her şeyi etkiliyor olabilir. Her zaman mükemmel ve romantik olmaz elbette, bazen garip anlar yaşanır. Ancak çiftlerin iletişimlerinde büyük yönde etkilidir. Birbirlerine karşı daha açık sözlü ve dürüst olmalarını sağlar. Peki, mutlu çiftlerin seks sırları neler?

 

1. Yeni şeyler denemek


Uzun süreli ilişkiler bazen bir süre sonra daha sıkıcı hale gelebilir. Cinsel hayatınız için yeni şeyler denemezseniz işler daha da sıkıcı hale gelebilir. Elbette bu her çift için geçerli değil. Ancak heyecan arayan mutlu çiftlerin sırlarından biri rutinden kurtulmak ve farklı şeyler deneyerek ilişkilerine heyecan katmak.

 

 

2. Cinsellikle ilgili sorunlar hakkında konuşmak


İki taraf da hoşlanmadıkları durumları açık bir şekilde konuşmalı. Denemek istediği ya da denemek istemediği, problem ne olursa olsun açık olmak böyle hassas bir konuda oldukça önemli. Ortada utanılacak bir şey yok, iki taraf da aynı oranda mutlu olmalı unutmayın.

3. Cinselliğin bir süre sonra tamamen bitmesi gerekmez


Çok uzun süreli ilişkilerde çiftler seks yaşamlarında birbirlerine karşı çok rahat ve sıkıcı olmaya başlar. Bir süre sonra ise seks hayatı tamamen biter. Ancak burada çiftlerin birbirleriyle konuşarak sorunun en olduğunu görmeleri ve o ilk kıvılcımı tekrar yakalamak için ne yapmaları gerektiğini görmeliler. Bu noktada vazgeçmek değil çabalamak gerekiyor. Seks yaşamı bir süre sonra biter diye bir kural yok, bu tamamen çiftlerin elinde.

4. Bencil olmamak


Seks tamamen iki kişinin arasındaki çekimle ilgilidir. Asla tek taraflı değildir. Bu yüzden iki taraf da mutlu olmalıdır. Çiftler bencillik yapmak yerine tıpkı kendileri tatmin olduğu gibi partnerlerinin de tatmin olup olmadığını önemsemeli ve buna dikkat etmeli.

 

 

5. Ön sevişme çok önemli


Mutlu çiftlerin sırrı ön sevişmeyi atlamamalarıdır. Özellikle uzun ilişkilerde duygusal ve tensel bir bağ kurulmasının en önemli adımıdır. Yine bu adımda maceracı olmak, yeni şeyler denemek de oldukça faydalı olabilir.

6. Kusursuzluk aramamak


Genellikle seks sırasında çiftler her şeyin kusursuz olması gerektiğine inanır. Ancak bu bir film sahnesi değil, ters ya da yanlış giden, utandıran şeyler fazla önemsenmemeli hatta bu tür konularda rahat davranılmalı.

7. Cinselliği ilişkinin silahı olarak kullanmamak


Seks asla partnerinizi kontrol etmenizin bir yolu olmamalı. Ya da kötü giden diğer konular, yaşanan tartışmalar seksle örtülmeye çalışılmamalı. Tüm bunlar ilişkiyi olumsuz yönde etkileyen hamleler olacaktır.




Etiketler :
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu