kstb

telsim

06-08-2019 11:07 TEKNOLOJİ

Uber şoförleri masrafların telafisini istiyor!

31 Mayıs tarihinde yaptığı açıklama ile birlikte Türkiye faaliyetlerini sonlandıran Uber’in kapanması, haliyle birçok kişinin işsiz kalmasına sebep oldu.

Uber şoförleri masrafların telafisini istiyor!

31 Mayıs tarihinde yaptığı açıklama ile birlikte Türkiye faaliyetlerini sonlandıran Uber’in kapanması, haliyle birçok kişinin işsiz kalmasına sebep oldu. Ardından birçok Uber araç sahibi ve şoförü, çok fazla harcama yaptığı gerekçesiyle Uber’den bu masrafların telafisini istedi. 

İşsiz kalan Uber şoförleri telafi istiyor

Uber, işsiz kalan şoförlerin masraflarını karşılayacağını fakat davaların geri çekilmesi gerektiğini belirtti. Hürriyet’in haberine göre, Eski bir Uber şoförü ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Araçlara 3 bin TL, şoförlere ise 2 bin 100 TL teklif ettiler. Ben Uber için dayak yedim. Hastanelerde kaldım. Cezalarımızı ödüyorlar ancak diğer masraflarımız teklif edilenden daha fazla”

Teklif edilen rakamın, ödenmesi gereken tutara göre oldukça az olduğunu belirten araç sahipleri, Uber için bir de dilekçe hazırladı. Hazırlanan dilekçede belirtilen açıklama şu şekilde:

“Sisteminizde çalışma koşullarını yerine getirmek üzere şirket kurulumundan, sermaye aktarımına, araç alımından, belge teminine kadar birçok kalemde harcama yaptım. UBER XL sisteminin sonlandırılması ile ciddi bir sermaye kaybı, araç yıpranma payı ve değer kaybı ile karşı karşıyayım. Uber’in zararımı telafi noktasında iş ortağının karşı karşıya olduğu bu durumda olmasına kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum. Toplam zararımın yüzde 50’si gibi bir kısmını Uber’in karşılamasını talep ediyorum” 

Uber konu ile ilgili yaptığı açıklamada tüm şoförlerin cezasının ödendiğini belirtti. Halen daha ödenmemiş olan idari para cezalarının da en kısa süre içerisinde ödeneceği söyleniyor. Ayrıca Uber’in bazı şoförlere ek destekte bulunacağı da söylenen arasında yer alıyor.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu