kstb

telsim

22-11-2019 13:03 GÜNDEM

Türkiye’deki Kıbrıs gazileri madalya ve beratla onurlandırılıyor

Türkiye’de Kıbrıs gazileri için “Milli Mücadele Madalyaları verilmeye devam ediyor.

Türkiye’deki Kıbrıs gazileri madalya ve beratla onurlandırılıyor

Türkiye’de Kıbrıs gazileri için “Milli Mücadele Madalyaları verilmeye devam ediyor.

Edirne, Muş, Balıkesir ve Şırnak’ta ayrı ayrı düzenlenen törenlerde toplam gaziler Milli Mücadele Madalyası ve Beratı ile onurlandırıldı.

Edirne’de 46, Muş’ta 61, Balıkesir’de 215, Şırnak’ta ise 32 Kıbrıs gazisine madalya ve beratları verildi.
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törenlerde Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili kısa filimler de gösterildi.
Balıkesir’in Gönen, Manyas, Erdek ve Marmara ilçelerinden Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 215 gazinin madalya ve beratlarını aldığı törende konuşan Valisi Ersin Yazıcı, gazilere göstermiş oldukları üstün cesaret ve fedakarlıklardan dolayı şükran ve minnet duyduğunu ifade etti.

Yazıcı, Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türk tarihinde önemli bir kahramanlık örneği olduğunu belirterek, “Biz millet olarak bundan 45 yıl önce göstermiş olduğunuz üstün fedakarlıktan ve başarıdan dolayı hepinize minnet ve şükranlarımızı iletiyoruz.” diye konuştu.
Yazıcı “Bu topraklarda yaşayan 81 milyon vatandaşımız, topraklarını korumak için kanının son damlasına kadar canını vermeye hazırdır. Harekata katılan gazilerimize Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti bir kadirşinaslık göstererek Milli Mücadele Madalyası ve beratı gönderdi. Biz de onların adına bu madalyaları gazilerimize takdim edeceğiz”




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu